Pärnu haiglas tuvastati grippi haigestumise kasv

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu haigla erakorralise meditsiini osakonnas tuvastati eelmisel nädalal 12 gripijuhtu.
Pärnu haigla erakorralise meditsiini osakonnas tuvastati eelmisel nädalal 12 gripijuhtu. Foto: Mailiis Ollino

Möödunud nädalal tehti Pärnu haigla erakorralise meditsiini osakonnas (EMO) 51 gripitesti, millest positiivseks ostus 12. Tuvastati neli A- ja kaheksa B-gripi juhtu.

Pärnu haigla pressiesindaja Margit Suhhostavetsi teatel kasvas eelmisel nädalal haigestumus 51 protsenti. “Nädal varem oli tehtud 27 gripitesti ja positiivseid oli neist viis,” märkis ta.

Eelmisel nädalal haigestunutest olid viis alla 12aastased lapsed, ülejäänud vanemad. Haiglaravi vajas üks 86aastane A-grippi haigestunud mees, kellel tüsistusena oli tekkinud kopsupõletik ja kellel oli kaasuvalt mitu kroonilist haigust.

“Jälgime gripiolukorda pidevalt nii oma haiglas kui kogu riigis,” sõnas Pärnu haigla infektsioonikontrolli arst Kadi Kenk. “Tänase seisuga ei ole me piiranguid veel kehtestanud.”

Kengi sõnade kohaselt on esimene samm, mida gripiennetusena plaanitakse, välja panna haigla sõlmpunktidesse, nagu näiteks registratuur, EMO, osakondade sissepääsud, ambulatoorsete vastuvõttude sissepääsud, käte desinfektsioonivahendi pudelid ja hingamisteede maskid, et külastajad saaksid end ja teisi vajadusel kaitsta.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles