Karistatud perearst: Õige patsient õigel ajal ja õiges kohas

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Madis Veskimägi tõdes, et on aastaid juhtinud tähelepanu meie meditsiinikorralduse vigadele, mille tõttu see süsteem ei saagi töötada, nagu peaks. Ta märkis, et sellele on juhtinud tähele­panu riigikontrolli auditid, välisvaatlejad ja võõrsil töötavad arstidki.
Madis Veskimägi tõdes, et on aastaid juhtinud tähelepanu meie meditsiinikorralduse vigadele, mille tõttu see süsteem ei saagi töötada, nagu peaks. Ta märkis, et sellele on juhtinud tähele­panu riigikontrolli auditid, välisvaatlejad ja võõrsil töötavad arstidki. Foto: Urmas Luik

Eesti perearstiabi süsteemis lah­vatas eelmisel nädalal skandaal, kui Tõstamaa ­perearst Madis Veskimägi visati välja Eesti perearstide seltsist (EPS), kuna kritiseerib esmatasandi meditsiinikorraldust riigis.

Samal ajal on Veskimägi kogunud tuntust meditsiiniraamatute ja erialaste artiklite kirjutamisega, kuulutatud mõne aasta eest Eesti meditsiini üheks enam mõjutanud meedikuks ja olnud vaidluse keskmes, kas perearstid võivad kohapeal osutada mõningaid lihtsamaid eriarsti teenuseid nagu röntgeniülesvõtted või vigastatud jäseme lahasta­mine.

Veskimägi on loonud endast kuvandi kui eeskujulikust patsiendikesksest maatohtrist, mistap mõjus uudis tema väljaheitmisest kolleegide vabatahtlikust ühendusest külma dušina nii ­tema arvukatele patsientidele kui laiemaltki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles