Triin Mäger pälvis aasta noorsootöötaja tiitli

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu noorte vabaajakeskuse noorsootöötaja Triin Mäger pälvis aasta noorsootöötaja tiitli.
 
Pärnu noorte vabaajakeskuse noorsootöötaja Triin Mäger pälvis aasta noorsootöötaja tiitli.  Foto: Mailiis Ollino

Pärnu noorte vabaajakeskuse töötaja Triin Mäger pälvis haridus- ja teadusministeeriumi ning Eesti noorsootöö keskuse iga-aastasel noortevaldkonna tunnustussündmusel aasta noorsootöötaja tiitli.

Tallinnas Maarjamäel auhinnatseremoonial tunnustati Pärnu noorte vabaajakeskustki, mis valiti aasta noortekeskuseks.

Mäger on noorsootöötaja 2014. aastast: praegu on ta Pärnu noorte vabaajakeskuse noorsootöötaja ja Tugila spetsialist. Eelmisel aastal panustas ta palju Pärnu mobiilse noorsootöö algatamisse, osales mitmel rahvusvahelisel koolitusel ja noorsootöö nädalal esines noortega töötavatele spetsialistidele mõeldud veebinaril „Minu vaimne tervis – kuidas seda hoida ja toetada?“.

Tugilas on Mäger toeks spetsialistidele, ta on mentor ja jagab kogemusi võrgustiku kohtumistel. Ta on esinenud konverentsidel, seminaridel ja infopäevadel, andnud oma teadmisi edasi artiklite, õppevideote ja intervjuude kaudu. Mäger on Pärnu ja Eesti noorsootöötajate koostöövõrgustiku liige. Mullu valiti ta Pärnu aasta noorsootöötajaks.

Pärnu noorte vabaajakeskus valiti aasta noortekeskuseks.
Pärnu noorte vabaajakeskus valiti aasta noortekeskuseks. Foto: Karoliine Aus

Pärnu noorte vabaajakeskus on kodulinna ja -maakonna üks suuremaid noortekeskusi nii külastatavuse, meeskonnaliikmete arvu kui allüksuste poolest. Selle alla kuuluvad Audru noortekeskus, Pärnumaa noorte Tugila ja Pärnu mobiilse noorsootöö teenus. Tavapärasele noorsootöö kõrvalt on vabaajakeskus kaasatud valdkonna arendustöösse või algatab midagi ise. Koostööd tehakse väga paljudega ja enda peale on muu hulgas võetud maakondliku noorsootöötajate võrgustiku loomine.

Vabaajakeskus viib ellu projekte, on algatanud noorteaktiivi, lööb kaasa osaluskohvikutes ja küsib noortelt, mida nad vajavad. Keskus on partner nii linnale kui üleriigilistele organisatsioonidele. 

Mullu oli Pärnu noorte vabaajakeskuse meeskonna suurim panus Pärnu mobiilse noorsootöö teenuse ja Tugila loomisse.

Tseremoonial tunnustas valdkonna silmapaistvamaid tegijaid haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

„Mul on hea meel, et Eestis on niivõrd palju selliseid inimesi, kes on võtnud enda südameasjaks noorte elu paremaks muuta. Olen siiralt tänulik tehtud töö eest!“ ütles Reps oma kõnes. „Noorsootöö mõjutab otsesõnu meie kõigi heaolu: on ju tänapäeva noored need, kelle kanda on tulevik. On ääretult oluline esile tuua ja kiita neid, kes tegutsevad noorte heaks.“

Noorsootöö keskuse direktor Edgar Schlümmer ütles, et noortega töötajad aitavad kasvaval põlvkonnal avastada oma huve ja potentsiaali, võimaldavad sellega süvitsi minekut, hoolitsevad, et noori oleks kuulda ja näha.

“Igaüks, kes noorte arengusse oma panuse annab, väärib tunnustust iga päev. Märgakem neid, et nende ind kaua püsiks!“ kutsus Schlümmer üles.

Üle-eestilise tunnustuskonkursi 12 kategooriasse esitati 161 kandidaati, kellest hindamisele läks 141. Nemad oli üles seadnud vähemalt kaks esitajat.

Pärnu linnast tuli kuus kandidaati, kes kõik pääsesid nominentide sekka.

Kategoorias „Pikaajaline panus noortevaldkonda“ oli nominent Siiri Paasma, kes töötab Pärnu Kuninga tänava põhikooli huvitegevuse asedirektorina. Paasma on 25 tööaastaga andnud suure panuse noortevaldkonna arengusse nii koolis kui linnas.

Aasta osaluskogu ja õpilasesinduse kategoorias jõudis nominentide hulka Pärnu linna noortekogu, mis räägib kodulinnas aktiivselt kaasa noorte elu suhtes.

Aasta huvikooliks pürginud Pärnu muusikakool tähistab lähipäevil 75 aasta juubelit. 400 õpilasega huvikool toetab iga lapse ja noore individuaalset arengut, on aktiivne koostööpartner paljudele ürituste korraldajatele ja haridusasutustele.

Pärnu linn nomineeriti aasta kohaliku omavalitsuse kategoorias Keila, Tallinna ja Tartu kõrval.

Pärnu linnavalitsus koordineerib linna noorsootööd, toetades kuut siinset noortekeskust. Tugi on eriti tähtis pärast nelja omavalitsuse ühinemist, et valdkond areneks ühtlaselt.

Noortevaldkonna tunnustatud

  • Aasta noorsootöötajad: Triin Mäger ja Roger Tibar
  • Aasta noortekeskus: Pärnu noorte vabaajakeskus
  • Aasta noorteühing või -organisatsioon: Eesti kurtide noorte organisatsioon ja Eesti noorte vaimse tervise liikumine
  • Aasta huvikool: Türi muusikakool
  • Aasta osaluskogu õpilasesinduse kategoorias: Viimsi noortevolikogu
  • Aasta õpilasesindus: Võru gümnaasiumi õpilasesindus Mõis
  • Aasta noortemalev: Saaremaa õpilasmalev Köigi Malev
  • Aasta noortelaager: projektilaager Taip ja Taevaskoja noortelaager
  • Aasta kohalikud omavalitsused: Keila linn ja Tallinn
  • Aasta noorsootööühing: Eesti kunstikoolide liit ja Tartumaa noorsootöötajate ühendus
  • Aasta panustaja: Anna Kaisa Oidermaa, Briti Nõukogu
  • Noortevaldkonna aasta teod: ERYICA koolitus „Noorteinfo arendamine ja võrgustikutöö“ ja Noortekonverents §
Andmed: haridus- ja teadusministeerium
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles