Lapsevanemad: Sinikad ja verine nina on selles koolis tavalised (9)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Vanemate ­vaatevinklist on olukord koolis käest ära: lokkavad kius ja vägivald.
Vanemate ­vaatevinklist on olukord koolis käest ära: lokkavad kius ja vägivald. Foto: Urmas Luik

Pärnu Raeküla koolis käivate laste vanemad heidavad haridusasutusele ette suutmatust tulla toime hariduslike eri­vajadustega lastega (HEV) ja ohjata koolivägivalda. Direktor ja kooli sotsiaalnõustaja maalivad hoopis teistsugustes toonides ­pildi.

Kooli direktori Liilia Obergi meelest ei eristu tema juhitav asutus kuidagi muudest Pärnu koolidest. “Neid erilisi lapsi (HEV-, käitumisraskustega lapsi, A. K.) tuleb järjest rohkem. Me kõik siin koolis püüame hoida ­asju kontrolli all. Kasvame oma tööga. Kui kogeme uusi probleeme, otsime neile uusi lahendusi,” rääkis üle kümne aasta kooli juhtinud Oberg. “Meil on raskeid õpilasi, aga meil on ka toimiv koostöö vanematega.”

Pärnu Postimehega rääkinud vanemad on koostöö asjus teisel seisukohal. Allikate nimed on muudetud, säästmaks nende Raeküla koolis õppivaid lapsi.

Puudub turvatunne

Pirjo autismispektri häirega poeg käib väikeklassis ehk erivajadustega laste klassis. Ema tunnistab, et ei saada last kooli turvalise tundega. “Kogu aeg olen ärevil, sest iga päev keegi lööb kedagi. Ühelt maalt võivad sellel olla hullemad tagajärjed kui lihtsalt sinikas või verine nina,” põhjendas ta.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles