Päästeamet ja liiklusjuhtimiskeskus manitsevad tormi eel ettevaatusele

Meelis Kalme
Copy
Liiklusjuhtimiskeskus manitseb tormi eel ettevaatusele, sest tugevate tuuleiilidega võib teedele kukkuda puid või oksi.
Liiklusjuhtimiskeskus manitseb tormi eel ettevaatusele, sest tugevate tuuleiilidega võib teedele kukkuda puid või oksi. Foto: Margus Ansu

Kuna ilmateenistus andis tugevneva tuule tõttu läänepoolsetele maakondadele teise taseme tormihoiatuse ja ülejäänud Eestile esimese taseme oma, soovitab päästeamet endale söögi- ja joogipoolist varuda. Liiklusjuhtimiskeskus manitseb aga tormi eel ettevaatusele.

“Tugev tuul võib kaasa tuua elektrikatkestusi, murda puid ja häirida laevaliiklust. Varuge süüa ja juua, hoidke prognoosil silm peal siin: bit.ly/hoiatus ning jagage seda postitust sõpradele,” kirjutas Päästeamet sotsiaalmeedias. “Kui elektriühendus ja mobiilside katkevad, kuulake täistundidel Vikerraadio uudiseid patareiga või autoraadiost.”

Liiklusjuhtimiskeskus soovitab olla ettevaatlik, sest tugevate tuuleiilidega võib teedele kukkuda puid või oksi. Täna pärastlõunal olid maanteed valdavalt soolaniisked.

Teise taseme tormihoiatuse said Läänemere ja Liivi lahe põhjaosa, Soome lahe lääneosa ja Peipsi järvgi. Soome lahe idaosa pääses esimese taseme hoiatusega.

Tuulepuhangud ulatuvad mandril 20, saartel ja rannikul 24–27 meetrini sekundis. Öösel saartest algav vihma- ja lörtsisadu levib üle Eesti itta ja hommikul võib Ida-Eestis lund sadada. Temperatuur jääb plusspoolele, langedes Kagu- ja Ida-Eestis  nulli lähedale. Kohati varitseb teedel libedusoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles