Suvepealinnas vahetatakse välja ligemale 860 tänavavalgustit

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu tänavavalgustuse uuendamise käigus vahetab OÜ Leonhard Weiss linnas välja ligemale 650 ja AS Empower 211 laternat.
Pärnu tänavavalgustuse uuendamise käigus vahetab OÜ Leonhard Weiss linnas välja ligemale 650 ja AS Empower 211 laternat. Foto: Ants Liigus

Pärnu vahetab sügiseks välja ligikaudu 860 tänavavalgustit, uued lambid on energiasäästlikud ja nende valgustugevust on võimalik reguleerida.

“Seniste betoonpostide asemele paigaldatakse uued metallpostid, mis on ühendatud maakaabliga. Postidel asuvaid energiasäästlikke leedvalgusteid on võimalik programmeerida ja valgustugevust ajal, mil liiklust on vähem, madalamaks reguleerida. Uued valgustid võimaldavad kokku hoida nii elektritarbimises kui hoolduses,” ütles Pärnu linnavalitsuse tehnovõrkude peaspetsialist Jaan Põlma.

Tööd maksavad umbes 2,6 miljonit eurot, millest 1,8 miljonit on Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi toetus ja ülejäänu tasub linn. Tänavavalgustuse uuendamiseks korraldas linnavalitsus kaks riigihanget, millest viimase tulemused kinnitati täna.

Karja tänaval, Mere puiesteel, Seedri, Toominga, Söödi, Muru, Esplanaadi, Papiniidu, Lao, Pae ja Energia tänava 211 laternat oli valmis kõige odavamalt välja vahetama AS Empower, mis küsis selle eest käibemaksuga 740 895 eurot. Tööd algavad pärast seda, kui pärast vaidlustusperioodi lõppu sõlmib linn ettevõttega lepingu, ja peaksid kestma kuus kuud.

Kevadeks vahetab eelmise riigihanke võitja OÜ Leonhard Weiss välja umbkaudu 650 tänavavalgustit, mis asuvad Riia maanteel, Kastani ja Mai tänaval, Mai tänavast mere poole jäävatel vahetänavatel, Laine tänaval, Perona Bowlingu juures, Metsa, Ravi ja Mere tänaval ja Papiniidu tänaval Riia maanteest tänava lõpuni. Tööd lähevad maksma 1 914 340 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles