Puust ja punaseks ⟩ Kuidas vahetub linnavõim

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnapea ja abilinnapead püsivad ametis seni, kuni volikogu rahuldab nende tagasiastumispalve või umbusaldab linnavalitsust.
Pärnu linnapea ja abilinnapead püsivad ametis seni, kuni volikogu rahuldab nende tagasiastumispalve või umbusaldab linnavalitsust. Foto: Lilli Tölp

Ehkki Isamaa on teatanud, et lahkub Pärnu võimukoalitsioonist, püsivad linnapea ja abilinnapead ametis seni, kuni volikogu rahuldab nende tagasiastumispalve või umbusaldab linnavalitsust.

Volikogu võib teha seda korralisel istungil või tulla kokku erakorraliseltki.

Järgmise linnavalitsuse ametisse asumisel valib volikogu esmalt häälteenamusega linnapea. Meer nimetab seejärel oma meeskonna, kelle volikogu peab samuti heaks kiitma.

 

Pärnu linnavolikogu korraline istung toimub 5. märtsil.

Senise võimukoalitsiooni moodustavad Pärnus Isamaa, valimisliit Pärnu Ühendab ja Keskerakond. 

Linnavalitsuses kuulub valimisliidule Pärnu Ühendab linnapea koht (Romek Kosenkranius) ja üks abilinnapea kohtadest (Rainer Aavik), Isamaad esindab kaks abilinnapead (Siim Suursild ja Meelis Kukk) ja Keskerakonnal on üks abimeeri koht (Varje Tipp).

Linnavolikogu esimehe koht on praegu Isamaa käes (Andres Metsoja) ja aseesimehed on Hillar Talvik (Keskerakond) ja Jane Mets (Reformierakond).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles