Rannaäärsetele tänavatele paigaldati sissesõidukeelu märgid

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnus paigaldati üleujutusohu tõttu mitmele poole rannaäärsetele tänavatele sissesõidukeelu märgid.
Pärnus paigaldati üleujutusohu tõttu mitmele poole rannaäärsetele tänavatele sissesõidukeelu märgid. Foto: Urmas Luik

Pärnus ulatus kella 18 ajal veetase 164 sentimeetrit üle Amsterdami nulli. Linna kriitiline piir, kui vesi valgub tänavatele, on 180 sentimeetrit üle keskmise. Pärnu linnavalitsus paigaldas seetõttu mitmel pool rannaäärsetele tänavatele sissesõitu keelavad liiklusmärgid.

Keelumärgid pandi tänavatele, mis jäävad Tammsaare puiesteest mere poole, Munamäe nurga juurest Viikingi poole, Remmelga ja Esplanaadi tänava ning Mere puiestee ristmikust mere (Ammende villa) poole, Merekalda tänavale ja Kaubasadama teele. Kui merevesi peaks veel tõusma, võidakse liiklust piirata Audru osavallaski.

„Politsei on ees. Edasi ei pääse ka kohalikud elanikud ega hotellikülastajad, kellel soovitatakse auto mujale jätta,“ ütles linnavalitsuse liiklusspetsialist Toomas Tammela. „Vesi on osa mere- ja jõeäärseid piirkondi juba üle ujutanud, aga pole väga kaugele jõudnud.“

Linnapea Romek Kosenkranius palus mere ja jõe ääres uudistamist vältida, sest see takistab operatiivteenistuste tööd ja võib uudistajad ohtu seada.

Päästeamet kutsub inimesi üles oma sõidukeid kiiresti enne pimedat ohualadelt ära viima ja kõrgemale kohale parkima.

Riigi ilmateenistuse andmetel on merevee tõusu hari täna õhtul  21–22 ja ööl vastu homset kella kolme paiku, mil veetase võib kerkida 200 sentimeetri võrra üle Amsterdami nulli. Ohustatud on madalamad, mere- ja jõeäärsed alad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles