Linn tuleb üürnikele eriolukorras vastu ühel tingimusel

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu kesklinn on välja surnud.
Pärnu kesklinn on välja surnud. Foto: Urmas Luik

Seoses eriolukorraga on paljudelt Pärnu linnale kuuluvate ruumide üürnikelt laekunud taotlus langetada üüri, kuni eriolukord möödas. Kriisikomisjoni korraldusel on linnavara komisjon taotlused läbi vaadanud ja teinud ettepanekud aprilli üürisoodustuste suhtes. Täna kiitis linnavalitsus heaks komisjoni ettepaneku rakendada ajutiselt soodusüürimäära tingimusel, et üürnikul puuduvad võlad.

Linnavara komisjoni ettepaneku kohaselt plaanitakse aprillis rakendada linna üürisoodustust 50 protsenti kaupluste ja toitlustusettevõtete ja 75 protsenti mittetulundusühingute kasutuses pindade, treeningu- ja osa teenindusruumide puhul.

Määratud soodustuse rakendumise eeldus on asjaolu, et üürnikul pole 31. märtsi seisuga ees võlgnevust või üürnik likvideerib võla linnavara- ja heakorrateenistuse määratud tähtajaks. Soodustust on kavas võimaldada 38-le linna ruumide kasutajale, kes vastavad tingimustele.

“Otsuse, kas konkreetsele üürnikule soodustust teha, teeb linnavara- ja heakorrateenistus koostöös raamatupidamise teenistusega, vaadates, ega üürnikul võlgnevust ole,” täpsustas Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar, kelle sõnutsi ei saa soodustust saavate üürnike nimekirja avalikustada enne, kui nende senine maksukäitumine on üle vaadatud.

Mai suhtes otsustatakse soodustuste rakendamine lehekuu alguses linnavara komisjoni töökoosolekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles