Eesti maakarja alus on Pärnumaal säilinud

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Ühe tähisena jõuti Ares avada mälestuskivi tänuks kunagise Pärivere sovhoosi töötajatele, kes säilitasid ja are­tasid Eesti maatõugu veist ja Tori hobust kui ohustatud tõuge.
Ühe tähisena jõuti Ares avada mälestuskivi tänuks kunagise Pärivere sovhoosi töötajatele, kes säilitasid ja are­tasid Eesti maatõugu veist ja Tori hobust kui ohustatud tõuge. Foto: Lilli Tölp

Esmaspäeval, 20. aprillil möödub 100 aastat Eesti maakarja kasvatajate seltsi asutamisest, kuid juubeliplaanile tõmbas piduri koroonakriis ja Are huvikeskuses jääb pidamata tavakohane aprilli üldkoosolek.

Ühe tähisena jõuti Ares avada mälestuskivi tänuks kunagise Pärivere sovhoosi töötajatele, kes säilitasid ja are­tasid Eesti maatõugu veist ja Tori hobust kui ohustatud tõuge. Valminud on meened, aastaarvude 1920–2020 ja seltsi logoga riidest korduskasutuskott ning maatõugu veise piimast keedetud seep 1935. aasta retsepti järgi.

“Oleme teadmatuses, milliseks kujuneb eriolukorrast väljumine, kuid suuremad üritused jäävad ära ja mõtleme, kuidas anname edasi meie rändhõbekarika,” möönis Eesti maakarja kasvatajate seltsi uus tegevjuht Ege Raid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles