Eisvere külas põles paar hektarit kulu

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Eisvere külas põles ligemale kaks hektarit kulu.
Eisvere külas põles ligemale kaks hektarit kulu. Foto: Lääne päästekeskus

Täna kell 12.13 teatati häirekeskusele, et Lääneranna vallas Eisvere külas põleb kulu ja mets jääb sellest paarikümne meetri kaugusele. Esimesena sündmuskohale jõudnud Lihula päästjad tegid kindlaks, et põleb umbes kaks hektarit kulu, samuti männinoorendik ja kadakad ning valitseb oht, et tugeva tuule tõttu levib tuli metsa.

Päästjad kasutasid põlenguala piiramiseks ja kustutamiseks ATVd ja kululuudi. Tuld kustutasid Lihula, Risti ja Kõmsi päästjad.

Lääne päästekeskuse ennetusosakonna nõunik Piret Seire tuletas meelde, et igasugune kulupõletamine on aasta ringi keelatud. Kuna täna puhub suhteliselt kõva tuul, ei tohi enne tuule vaibumist lõket teha.

Lõkketegemisel tuleb järgida, et tuul puhuks alla 5,4 meetri sekundis, lõke asuks metsast ja hoonetest ohutus kauguses ning käepärast oleks esmased kustutusvahendid. Peale selle tuleb lahkudes lõke kustutada.

Ilmateenistuse tuleohukaart 1. mail.
Ilmateenistuse tuleohukaart 1. mail. Foto: Kuvatõmmis

Ilmateenistuse andmetel on enamik Pärnumaast keskmiselt tuleohtlik. Vähene tuleoht varitseb väikestel aladel Põhja-Pärnumaal, Lääneranna ja Saarde vallas. Järgnevatel päevadel tuleoht vihmasadude tõttu väheneb, kuid tuleva nädala keskel võib kohati taas suurenema hakata.

Tuleohu tasemed:

  • sinine – tuleohtu ei ole
  • roheline – tuleoht on väike
  • kollane – keskmine tuleoht
  • oranž – suur tuleoht 
  • punane – äärmiselt suur tuleoht
Allikas: ilmateenistus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles