Emadepäeva muusikakohvikuks valmistub üle 100 lapse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Emadepäeva muusikakohvikus esinema valmistub Jana Tringi erakoolis üle 100 lapse, kes nagu nende juhendajadki ei lase ennast heidutada sellest, et publik jälgib neid seekord kodunt lahkumata, virtuaalselt.
Emadepäeva muusikakohvikus esinema valmistub Jana Tringi erakoolis üle 100 lapse, kes nagu nende juhendajadki ei lase ennast heidutada sellest, et publik jälgib neid seekord kodunt lahkumata, virtuaalselt. Foto: Arvo Meeks

Emadepäeva muusikakohvikus esinema valmistub Jana Tringi erakoolis üle 100 lapse, kes nagu nende juhendajadki ei lase ennast heidutada sellest, et publik jälgib neid seekord kodunt lahkumata, virtuaalselt. Tavakohaselt toimunuks emadele pühendatud muusikakohvik Strandis nagu 12 eelnevat kevadet, kuid koroonakriis pani 13. üritusele piltlikult öeldes jala ette.

Erakooli arendusjuht Heli Tammsalu rääkis, et e-laulutundides käib üle 100 lapse, kõigile on valitud solistilaulud, mida nad harjutavad laupäevaseks kaugkontserdiks kodus.

“Loodame, et enamik laule saab veebilehele üles pandud, kuid palju oleneb kodustest võimalustest ja oskustest, kuidas last filmida ja salvestis üles laadida,” möönis Tammsalu.

Tammsalu lisas, et esimene veebiesinemine toimus koolil 24. aprillil, see oli pilliõppijate omaloomingu kontsert “ImproviSSimo”, millel õpilaste esitusi kuulas kitarrist Marek Talts, kes andis lastele nõu, kuidas oma lugusid huvitavamaks muuta, ja innustas neid muusikaloominguga jätkama.

Emadepäeva virtuaalses muusikakohvikus sel laupäeval, 9. mail esinevad Jana Tringi erakooli laulustuudiote solistid ning külalistena naiskoor Põllepaelad ja ansambel Kõlarüü.

Põllepaelte naised on valmistanud muusikakohvikus maiustamiseks soolaseid ja magusaid suupisteid ning jätkavad olukorrale kohaselt tava, sest nende arvates on koogilõhnane kodu koht, kuhu pere tahab alati tulla.

“Seekord riputame küpsetised vaatamiseks üles virtuaalsesse kohvikusse ja iga pere saab kontserti kuulates oma koduste kookidega maiustada,” mainis Tammsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles