Kümnetest proovidest osutus Pärnumaal positiivseks üks

Pärnu Postimees
Copy
65st Pärnumaal testitud inimesest üks on nakatunud koroonaviirusega.
65st Pärnumaal testitud inimesest üks on nakatunud koroonaviirusega. Foto: Margit Suhhostavets

Möödunud ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 654 COVID-19 haigust põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest kuus ehk 0,9 protsenti osutusid positiivseks. Üks positiivsetest proovidest anti Pärnumaal.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus kolm nakatunut Ida-Virumaal ja üks nii Harju- kui Pärnumaal. Ühe positiivse tulemuse saanu puhul polnud võimalik maakonda määrata.

Pärnumaal tehti ööpäevaga 65 koroonaviiruse testi, millest positiivseks osutus üks. Kokku on Pärnumaal tehtud 4080 testi, neist 125 näitasid uude koroonaviirusesse nakatumist.

Koroonagraafik 10.05.20
Koroonagraafik 10.05.20 Foto: Pärnu Postimees

Eestis on tehtud üle 63 000 esmase testi, nendest 1739 ehk 2,7 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. 

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 51 inimest, neist viis on juhitaval hingamisel. Haiglast on koju saadetud 276 patsienti, lõpetatud 285 haiguslugu.

Riigis on manala teed läinud 60 koroonadiagnoosiga inimest, neist kaheksa Pärnumaal.

Tervenenud on 1224 inimest, neist 750 haiguslugu on lõpetatud (61,3 protsenti). 474 nakatunu puhul (38,7 protsenti) on positiivse proovi andmisest möödunud üle 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Maailmas on koroonaviirusega nakatunud üle neli miljoni inimese, viiruse tõttu surnuid on ligemale 280 000.

Terviseamet tuletab meelde, et koroonaviirus levib endiselt nii Eestis, naaberriikides kui mujal maailmas. Kuigi tänasest, 11. maist avatakse taas kaubanduskeskused, kestab eriolukord 17. maini.

Eriolukorra ajal kehtib avalikus kohas 2+2 reegel: üheskoos tohib liikuda kuni kaks inimest ja üksteisega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad. Kaupluste ja söögikohtade külastamine tuleb enne läbi mõelda ja endiselt tuleb 2+2 reegli kõrval tähelepanu pöörata kätehügieenile. Haigussümptomite ilmnedes peab püsima kodus ja helistama oma perearstile.

Kaubanduskeskuste toitlustusasutustes, kus seni müüdi toitu üksnes kaasa, võib tänasest toitu pakkuda taas kohapeal söömiseks, järgida tuleb 2+2 reeglit ja söögilauad paigutada nii, et oleks tagatud vahemaa kaks meetrit ja lauas saaks istuda kuni kaks inimest (piirang ei kehti peredele).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles