Pärnumaal möödus ööpäev uute nakkusjuhtumiteta

Pärnu Postimees
Copy
Terviseameti teatel analüüsiti Pärnumaa inimesi COVID-19 suhtes ööpäeva jooksul 117 korral ja nakatunuid ei tuvastatud.
Terviseameti teatel analüüsiti Pärnumaa inimesi COVID-19 suhtes ööpäeva jooksul 117 korral ja nakatunuid ei tuvastatud. Foto: Dmitri Kotjuh

Terviseameti teatel analüüsiti viimase ööpäeva jooksul Pärnumaal uue koroonaviiruse suhtes 117 inimest, kelle seas nakatunuid ei tuvastatud.

Eestis analüüsiti 1527 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest kuus ehk 0,4 protsenti osutus positiivseks. Neljal juhul oli tegemist Harjumaa elanikuga, kellest kahe elukoht on rahvastikuregistri andmetel Tallinn. Saare- ja Jõgevamaal tuvastati mõlemas üks viirusekandja.

Tänahommikuse seisuga on Pärnu haiglas 14 koroonahaiget. Eestis vajab koroonaviiruse tõttu haiglaravi 29 inimest, juhitaval hingamisel pole ühtegi patsienti.

Koroonagraafik 27.05.20
Koroonagraafik 27.05.20 Foto: Pärnu Postimees

Ööpäeva jooksul suri Põhja-Eesti regionaalhaiglas COVID-19sse haigestunud 66aastane mees. Kokku on tõbi Eestis nõudnud 66 inimese elu, neist kaheksa Pärnumaal.

Läinud ööpäeval läks haiglatest koju viis inimest, haiguslugusid ei avatud. Pärnu haiglas on tervenenud kokku 33 patsienti, riigi ravilatest on koju saadetud 327 inimest ja lõpetatud 339 haigusjuhtumit. 

Üleilmse pandeemia valla päästnud tõvest on tervenenud 1561 inimest. Neist 1017 haiguslugu on lõpetatud (65 protsenti), 544 puhul (35 protsenti) on positiivsest testist möödunud üle 28 päeva ja nad pole haiglaravil. 

Eestis on seni tehtud üle 79 000 esmase testi, nendest 1840 ehk 2,3 protsenti on olnud viiruse suhtes positiivsed. 

Terviseamet tuletab meelde, et endiselt tuleb koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele küllaldaselt hingamisruumi jätta.

Koroonaviirus levib eelkõige lähikontakti teel, kui inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui kaks meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv viirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles