Ära aetud auto leidmiseks käivitus edukas politseioperatsioon

Copy
Põhja ja Lääne prefektuuri koostöös saadi ärandatud auto kätte paari tunniga.
Põhja ja Lääne prefektuuri koostöös saadi ärandatud auto kätte paari tunniga. Foto: Arvo Meeks

Eile kella 13.30 paiku kihutas läbi Sauga aleviku Tallinna poole politseiauto ning eravärvides ja vilkuritega buss. ​Pealtnägija sõnutsi järgnes neile peagi suurel kiirusel politseibuss ja erimärgistuseta Škoda.

Põhja prefektuuri talituse juhi Hannes Keldi sõnutsi sai politsei eile hommikul kella 11 ajal teate sõiduauto ärandamisest Paldiski linnas, kus  omanik oli jätnud autol mootori tööle ja uksed lukustamata, mistõttu kasutas võimalust isik, kes pole varemgi selliseid sülle kukkunud juhuseid käest lasknud. 

Keldi kogemuse põhjal on politseil selliste juhtumite lahendamine hästi selge – kiire tegutsemine ja infovahetus üle Eesti on olulised, sest nii-öelda kuumi jälgi ajades on kõige tõenäolisem, et sellelaadse olukorra saab omaniku jaoks positiivselt lahendada.

Nii läks ka seekord: pihta pandud masin ja kuriteos kahtlustav saadi kätte Pärnumaal. Varastatud auto toimetati Lääne-Harju politseijaoskonna parklasse ja ärandaja peeti kinni. 

"Eestis üldjuhul sõidukeid ei varastata. Samal ajal oma vara kaitseks saavad inimesed ennekõike ise väga palju teha, et vähendada kurjategijate huviorbiiti sattumist," rääkis politseinik. Ta pani autojuhtidele südamele, et nii Tallinna vanalinnas kui väikeses külakohas kodupoe ees ei jäetaks oma sõidukit järelevalveta selliselt, et kolmandatel isikutel oleks võimalik seda väärkasutada.

"Samuti ei tohi jätta autos nähtavale väärtuslikku vara. Eilne lugu lõppes õnnelikult tänu politseinike kiirele reageerimisele ning Põhja ja Lääne prefektuuride tõhusale koostööle," märkis Kelt ja lisas, et Pärnumaale jõudnud auto tagastatakse omanikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles