Politseinik tulistas kiviga ähvardaja rahustamiseks õhku

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnumaal Tori vallas pidi politseinik teda kiviga ähvardanud liiklusõnnetuse põhjustaja korrale kutsumiseks tulistama teenistusrelvast viis lasku õhku.


Täna kella 9.49 ajal toimus liiklusõnnetus Pärnu maakonnas Tori vallas Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 19. kilomeetril, kus sõiduauto Audi A4 sõitis suurel kiirusel otsa veoautole Man ning kokkupõrke tagajärjel paiskus sõiduk teelt põllule.



Selgus, et mõni kilomeeter varem, maantee 11. kilomeetril oli politsei andnud Audi juhile kiiruse ületamise tõttu peatumismärguande. Kuna sõiduk ei jäänud seisma, teavitas politseipatrull liiklushuligaanist ümberkaudseid patrulle.



Üsna pea selgus sõidusuunas järgnedes, et Audi oli põhjustanud liiklusõnnetuse ja teelt välja põllule sõitnud.



Kui politseiametnik läks sõidukisolijaid kontrollima, väljusid sealt mees ja naine. Mehe käitumine andis põhjust oletada, et ta võib oma agressiivsusega kujutada politseiametnikule reaalset ohtu.



„Mees võttis põllult kivi ja ähvardas sellega politseinikku vigastada,“ kirjeldas Pärnu politseiosakonna vanemspetsialist-infojuht Hedy Tammeleht juhtunut.



Politseiametnik hoiatas meest ja kui too sellele ei allunud, kasutas ametnik teenistusrelva, millest tulistas viis lasku õhku. Mees õnnestus lõpuks maha rahustada ning kiirabi toimetas mehe ja naise tervisekontrolliks haiglasse.



Kui suur oli Audi kiirus, selgitab uurimine. Tammeleht ütles, et auto kiirus oli lubatust „palju suurem“.



Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse komissari Tõnu Kivise sõnutsi on selline sündmus väga äärmuslik näide liikluses ikka ja jälle ettetulevast kultuuritusest ja agressiivsusest.



Kivis toonitas, et liiklusrikkumist pealt nägeval politseiametnikul on alati õigus ju valida, kas ja kuidas sellele reageerida, kuid kui maanteedel liigub selliseid huligaanidest kiiruseületajaid, on esmane tagada kaasliiklejate ohutu teekond ja rikkuja kiiresti tabada.



Kivis hoidus spekuleerimast teemal, mis ajendas 1962. aastal sündinud meest nõnda liikluses käituma, ning sõnas, et tema võimalik alkoholijoove on selgitamisel.



Komissar nentis, et nii vastutustundetu liikluskäitumise puhul oli see igati õnnelik õnnetus, kuid agressiivsus politseiametniku suhtes on äärmiselt taunimisväärne.



Sündmuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.



Tammeleht ei osanud öelda, milline menetlus mehe suhtes algatatakse ja kas ta kinni peetakse. „See selgub pärast tervisekontrolli ja ekspertiise,“ lausus infojuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles