Galerii ⟩ Kihnus peeti saare esimene saunafestival (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy

Täna vudis Kihnus kümne sauna vahel ligemale paarsada saunalist, et pidada saare esimene saunafestival ja valida oma lemmik.

Hommikust pärastlõunani sai külastada nii traditsioonilist Kihnu sauna ehk saona, Soome ja tünnisaunu ning paadisaunagi.

Ürituse korraldajate jutu järgi andsid saunatajad hääli kõigile pesemiskohtadele ja saunaliste lemmikuks osutus Miku talu suitsusaun.

“Suitsusaun on Eesti rahval kuidagi geenides. Nii palju, kui mina kuulnud olen, püütakse alati suitsusaun ära proovida,” märkis Kihnu Saunafesti projektijuht Jaanus Ilp.

Kihnu saunafestivali külastajate lemmikuks osutus Miku talu suitsusaun.
Kihnu saunafestivali külastajate lemmikuks osutus Miku talu suitsusaun. Foto: Erakogu

Korraldajate jutu järgi tuli Kihnu saare saunadega tutvust tegema peaaegu 200 saunalist, mis on festivaliks uksed avanud kümne sauna puhul ülemise piiri lähedal.

“Me ei tahtnud teha massiüritust, vaid et kõik osalejad saaksid saunades käimist nautida ja tutvuda saare saunakultuuriga,” ütles Ilp, kelle jutu järgi lasevad ürituse eestvedajad pärast festivali muljetel veidi settida, et siis arutada, kas esimest korda toimunud sündmus saab järjegi.

Saunafestival ja saareelu meelitasid nädalavahetuseks nii palju rahvast, et tagasi mandrile pääsemiseks tuli tagasisõidupilet juba varakult broneerida: hommeõhtune parvlaeva Kihnu Virve reis on välja müüdud ja nii pidi osa Kihnu külalisi juba täna suurele maale naasma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles