Selgus Pärnu uue autosilla projekteerija

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu uue silla ideekavand.
Pärnu uue silla ideekavand. Foto: Fidele OÜ Arhidektid

Pärnu uue autosilla projekteerija leidmiseks korraldatud läbirääkimistega riigihankel esitasid reedel kukkunud tähtajaks ühispakkumuse OÜ Trilog Studio ja Ehitusfirma Fidele OÜ.

Linnavalitsus tunnistas pakkumuse hankemenetluses vastavaks ja selle kohaselt maksab silla projekteerimine 631 200 eurot.

Linnavalitsus volitas taristu- ja ehitusteenistuse juhatajat sõlmima Trilog Studio ja Ehitusfirma Fidelega hankelepingu riigihanke alusdokumentide ja läbirääkimistel saavutatud kokkulepete alusel.

Pärnu uue autosilla arhitektuurivõistluse võitjaks tunnistati aprilli alguses ehitusfirma Fidele arhitektid Mari-Liis Vunder, Sandra Vahi, Johannes Heine ja Grete Soosalu, kelle töös “Luik” on kujutatud kahe kaarega rippsilda.

Arhitektuurikonkursi žürii kiitis silla valguslahendust.
Arhitektuurikonkursi žürii kiitis silla valguslahendust. Foto: Fidele OÜ Arhidektid

Toona tehtud eelarvestuse põhjal läheb Pärnu uue autosilla ehitamine maksma 22 miljonit eurot, poole sellest summast käib välja linn ja ülejäänud raha taotletakse valitsuselt. Muutunud oludes võib see summa muutuda.

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ütles kevadel: “Milliseks kujuneb reaalne maksumus, selgub pärast projekti valmimist ja sillale ehitusloa väljastamist, kui saame välja kuulutada ehitushanke ja selgub hanke võitja.”

Samuti mõjutab hinda ehitusturu olukord järgmisel aastal ja pakkujate arv, sest linnapea arvates on sild ehitusettevõtetele köitev objekt.

Linnapea on avaldanud lootust, et ehitusleping saab sõlmitud 2021. aasta kevadel ja ehitus algab kõige hiljem aasta esimesel poolel,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles