Bolt näeb Pärnus konkurentsis kasu neilegi

, suvereporter
Copy
Uusi elektritõukerattaid on juba nähtud näiteks Pärnus Endla teatri ees.
Uusi elektritõukerattaid on juba nähtud näiteks Pärnus Endla teatri ees. Foto: Erakogu

Peale tuttavate roheliste Bolti elektritõukerataste on suvepealinna saabunud ettevõtte Comodule elektritõukerattad nimega Tuul, mis firma teatel on vastupidavad ja loodussõbralikud.

Bolti tõukeratta sõidualustustasu on üks euro ja iga kasutusminut maksab 15 senti. Niisama palju maksab ka Tuule kasutamine.

Terveks päevaks saab Bolti tõukeratta laenutada 15 euro eest, Tuul aga eraldi päevahinda veel ei paku. Hinda arvestatakse minuti kaupa, mis 24 tunni puhul tähendaks 216 eurot. Comodule’i teenusejuht Kai-Lii Merisalu lausus, et päevarendi teenust arendatakse.

Tallinna linnavalitsus on oma alal kehtestanud piirangud, mis lubavad elektritõukerataste laenutuse vaid kella 6st 23ni. Suvepealinn on aga andnud ettevõtetele vabad käed ja lubab sõiduriistu laenutada iga kell. Küll kehtib rannapromenaadil kiiruspiirang 15 kilomeetrit tunnis, mujal Pärnus tohib sõita 20kilomeetrise tunnikiirusega.

Merisalu sõnutsi ei pea linnakodanikud muretsema, et nende elektritõukerattad hakkavad linnapildis segama. “Vähemalt kaks korda päevas käiakse sõidukid ükshaaval läbi, veendumaks, et tõukerattad on korrektselt pargitud,” lubas ta. “Koonduspunktid tekivad päeva jooksul, kuna tegevus on orgaaniline, aga parkimisala jääb suuresti kesklinna ja rannapromenaadi lähistele.”

Bolti pressiesindaja Jaan Lašmanov arvab, et Pärnus jagub ruumi mitmele tõukeratta laenutajale. “Konkurents on kasulik nii pakkujatele, kes peavad oma teenust tipptasemel hoidma, kui ka tarbijale, kellel on võimalik valida parima hinna ja kvaliteediga teenus,” leidis Lašmanov.

Tuul reklaamib end keskkonnasäästliku firmana ja nende rattaid toodetakse kodumaal. Lašmanovi kinnitusel töötab ka Bolt selle nimel, et nende enda tehtud tõukerattad Eestis järk-järgult kasutusele võtta. “Praegu tegutseme Eestis veel Nineboti ratastega. Tõukeratta osad toodetakse Hiinas ja lihv antakse Eestis.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles