Koroona tõi lisaviise end arendada

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Eri pikkusega kursustel õnnestub uuendada teadmisi töö otsinguks tarvilistest oskustest vaimse tervise hoidmiseni.
Eri pikkusega kursustel õnnestub uuendada teadmisi töö otsinguks tarvilistest oskustest vaimse tervise hoidmiseni. Foto: shutterstock.com

Koroonakriisi üks mõjusid paljude seas on seegi, et inimeste huvi enese koolitamise vastu tõusis äkki ja märgatavalt. Sellest annab tunnistust näiteks asjaolu, et Eesti ülikoolidesse pürgijate arv oli tänavu lausa erakordselt suur. Paraku on seetõttu enam ka õppeasutuste ukse taha jääjaid. Siiski ei tasu neilgi meelt heita, sest end harida saab ka interneti vahendusel. Pealegi on just koroonakriisi tulemusena selleks aasta lõpuni avanenud eriti head võimalused.

Viimase kümne aasta jooksul on populaarsust kogunud MOOCid ehk massiivsed avatud veebikursused (ingl massive on­line open course). Nende pakkujaid on lausa lugematul hulgal alates pisikestest tundmatutest veebilehtedest kuni väga tuntud nimedeni, nagu näiteks internetigigant Google ise. Veebi vahendusel saab end harida maailma tippharidusasutustes, näiteks Stanfordi, Harvardi ja Berkeley ülikoolis, aga ka Massachusettsi tehnoloogiainstituudis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles