Pärnumaa valmistub kiireks töötuse kasvuks

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Metsa sõnutsi valmistutakse sügiseseks töötuse kasvuks.
Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Metsa sõnutsi valmistutakse sügiseseks töötuse kasvuks. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnumaal on praeguse seisuga töötukassas arvel 3248 töötut, mida on 3,3 protsendi vähem kui kuu aega tagasi. Ent töötukassa valmistub juba praegu sügiseseks töötuse kasvuks, mis võib kõige mustema stsenaariumi järgi siinses maakonnas tähendada koguni paari tuhande töötu lisandumist.

Töötukassa Pärnumaa osakonna juht Gerli Mets märkis, et kuigi juuniga võrreldes on töötute arv pisut vähenenud, on neid aastatagusega kõrvutades 56,3 protsenti rohkem. Toona oli maakonnas töötuid 2082. Samuti on aastatagusega võrreldes koondamiste arv kümme protsenti suurem. Tänavu on koondamise tõttu arvele võetud 22,6 protsenti töötukassa klientidest, mullu oli see protsent 12.

Juuli paistab sellegagi silma, et ükski Pärnumaa ettevõte pole koondamisest teada andnud. Eelmisel kuul teatas 20 inimese koondamisest Sindis villa ja vaibalõnga värvimisega tegelev AS Danspin ja 12 inimese koondamisest puitdetailitootja AS Preab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles