Linna peatänava ajanäitaja virgus unest (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu Rüütli tänava avalik kell, mis saladuslikul kombel juuni lõpus seisma jäi, hakkas pärast seadistamist taas tööle.
Pärnu Rüütli tänava avalik kell, mis saladuslikul kombel juuni lõpus seisma jäi, hakkas pärast seadistamist taas tööle. Foto: Lilli Tölp

Pärnus Rüütli tänavale maja number 25 seinale kinnitatud suur avalik kell, mis juuni lõpus seisma jäi, ärkas üle kuu kestnud uinaku järel taas ellu.

Ühiskondliku ajanäitaja seierid peatusid Nikolai tänva poolt vaadates poole nelja peal ja Vee tänava poolsel sihverplaadil kolm minutit varasemal näidul juuni lõpul Pärnust üle käinud äikesetormi ajal, kui kesklinnas käis suur pauk, mille järel sama piirkonna kohvikutes ja majades ning Endla teatriski elekter kadus.

Kõrvulukustava kõmaka järel hakkas Malmö tänaval lekkima ka malmist veetoru, milles oli mitu ümmargust auku. Kohalike elanike välja pakutud teooria kohaselt lõi välk Nikolai kiriku kõrval maasse, lõhkudes malmtoru, mis tavaliselt murdub. Lekkivat toru praavitanud töömehedki tunnistasid, et pole näinud malmtoru niiviisi katki minevat, aga kinnitust levima hakanud arvamusele, et pahanduse tekitas nimelt välk, nad siiski anda ei söandanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles