Kaminasse tehtud tuli süütas maja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Laupäeval läks Pärnus Nurme tänaval valesti paigaldatud küttesüsteemist põlema elamu lagi. Inimesed põlengus kannatada ei saanud.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Evelin Tringi teatel tuli laupäeval kella 13 ajal häirekeskusele kõne Pärnust Nurme tänavalt, kus elumajas oli süttinud lagi.

Eramu abiruumis põles küttekamina ümber olev puitkonstruktsioon, tules sai kannatada ka abiruumi lagi. Kohale sõitnud päästjad kustutasid põlengu. Tulekahjus said suitsu- ja veekahjustusi pööning ja osa elamisest.

Tringi sõnutsi oli küttesüsteem valesti paigaldatud, sest põlevmaterjal oli paigutatud kütteseadmele lubatust lähemale. Samuti oli küttekamin pikalt puhastamata. Esialgsel hinnangul toimus tahmapõlemine, mille tõttu süttis kütteseadme ühenduslõõri vastas olev puidust sein.

Tuleohutusnõuete kohaselt tuleb korstent tahmast puhastada sellise sagedusega, et oleks välistatud tahmapõlengu tekkimise oht. „Vähemalt üks kord viie aasta jooksul tuleb eramajja kutsuda kutseline korstnapühkija, kes hindab küttesüsteemide ohutust,“ selgitas Trink. „Kütteseadmete paigaldamisel tuleb jälgida paigaldusjuhendit ja kasutada spetsialisti abi.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles