Pärnumaale lisandus üks koroonaviirusega nakatunu

Pärnu Postimees
Copy
Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 896 SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 17 tulemus osutus positiivseks, nendest üks Pärnumaa elanikul.
Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 896 SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 17 tulemus osutus positiivseks, nendest üks Pärnumaa elanikul. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 896 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 17 tulemus osutus positiivseks, nendest üks Pärnumaa elanikul.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus kolm positiivset testitulemust Harjumaale, üks Tartu-, Võru- ja Pärnumaale, üheksa Ida-Virumaale ning kahe positiivse proovi andnul puudus rahvastikuregistris elukoht.

Pärnumaalane sai nakkuse Prantsusmaalt.

Harjumaal oli ühel juhul tegemist perekondliku nakkusega ning ülejäänud kahe juhtumi nakatumise asjaolusid veel täpsustatakse. Tartu- ja Võrumaale lisandunud juhtumite puhul on tegemist varasemate nakatunute lähikontaktsetega.

Ida-Virumaal saadi ühel juhul nakkus Itaaliast, viiel juhul aga nakatuti tööl Estonia kaevanduses, ühe juhtumi puhul on seos Jõhvi Keldri nakkuskoldega ning ühel juhul nakatus inimene pereringis. 

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi kümme inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud.

Eestis on tehtud üle 139 000 esmase testi, nendest 2244 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

  • Kõige tõhusam abinõu nakkuse vältimiseks on vahet hoida.
  • Rahvarohketes kohtades ja eriti ruumides, kus ei õnnestu teiste inimestega vahet hoida, on soovitatav kanda maski.
  • Kinniseid rahvarohkeid kohti tuleks vältida.
  • Käsi tuleb pesta tihti sooja vee ja seebiga, avalikes kohtades alkoholipõhise desovahendiga.
  • Aevastamisel või köhimisel tuleb oma suu ja nina katta ühekordse salvrätiga. Kasutatud salvrätt tuleb kohe visata prügikasti ja seejärel käed puhastada. Salvräti puudumise korral kasutage varruka küünarvarreosa, mitte paljast kätt.
  • Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega.
  • Mis tahes haigussümptomite puhul peab kahtlustama koroonaviirust ja helistama perearstile.
COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.
Andmed: terviseamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles