Lääneranna vald valis pea veerandsaja kandidaadi seast abivallavanema

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Lääneranna valla uueks abivallavanemaks valiti Ene Täht
Lääneranna valla uueks abivallavanemaks valiti Ene Täht Foto: Urmas Luik

Eile tegi Lääneranna abivallavanema leidmiseks moodustatud komisjon ettepaneku asuda valla haridus-, kultuuri- ja sotsiaalvaldkonna abivallavanema kohale endisele Lavassaare vallavanemale ja kevadel omal soovil Pärnu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja ametikohalt lahkunud Ene Tähele.

Lääneranna valla avalike suhete spetsialisti Kristina Kuke teatel alustab uus abivallavanem tööd 1. septembril.

Lääneranna vald pidi hakkama otsima uut abivallavanemat, kuna Andres Annast läks pärast juuli alguses toimunud paleepööret juhtima Saardet.

Lääneranna kuulutas haridus-, kultuuri- ja sotsiaalvaldkonna abivallavanema leidmiseks juuli lõpus välja konkursi. Napi kahe nädalaga avaldas soovi 24 inimest, mis Kuke sõnade kohaselt on uue valla seni suurim kandideerijate arv.

24 avaldusest praagiti kohe välja seitse puuduvate dokumentide tõttu. Allesjäänud kandidaatidest otsustati vestlusvooru kutsuda kuus ja lõpuks langes valik Tähe kasuks.

Abivallavanema valinud komisjoni esimehe, vallavanema Mikk Pikkmetsa jutu järgi vastavad Tähe kogemused ja pädevused kõige paremini konkursil esitatud tingimustele. “Ta tunneb väga hästi haridus-, kultuuri- ja sotsiaalvaldkonda ning tal on omavalitsuse kogemus, mis sel ametikohal on väga oluline,” sõnas Pikkmets.

Täht peab oma tugevateks külgedeks oskust üles ehitada süsteeme ning luua enda ümber tugev ja ühtehoidev koostöövõrgustik. Ta on pea 15 aastat töötanud kohalikus omavalitsuses, neist ligi seitse ühinemisjärgsetes KOVides.

Uue abivallavanema sõnade kohaselt on mainitud periood andnud talle suure kogemuse ühendada liitunud kohalikud omavalitsused ühtseks tervikuks just haridus-, noorsootöö- ja kultuurivaldkonnas.

1985. aastal Tartu pedagoogilises koolis algklasside õpetaja keskerihariduse omandanud Täht lõpetas 2007. aastal Tartu ülikooli Pärnu kolledži sotsiaaltöö- ja rehabilitatsioonikorralduse eriala. Mullu augustis omandas ta magistrikraadi Eesti maaülikoolis loodusturismi korralduse erialal. Varem on Täht juhtinud Pärnu linnavalitsuse haridus- ja Audru vallavalitsuse humanitaarteenuste osakonda. Ta on kaheksa aastat töötanud Lavassaare vallavanemana, samuti Lavassaare lasteaia-algkooli juhataja ja Pärnu lastekodu direktori asetäitjana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles