Ringrajal tuleb põnev nädalavahetus

Joel Kukk
Copy
Pärnu tehnikaspordiklubi Vihurmoto au kaitsev Mihkel Osula on täis tahtmist kodurajal pjedestaalile jõuda.
Pärnu tehnikaspordiklubi Vihurmoto au kaitsev Mihkel Osula on täis tahtmist kodurajal pjedestaalile jõuda. Foto: Runo Kais

Nädalavahetusel kihutavad Eesti, Läti, Leedu ja Soome motosportlased Pärnus Audru ringrajal Eesti ja Balti meistrivõistluste finaaletapil.

Laupäeva pärastlõunal klaarivad kõigepealt omavahelisi arveid noored sportlased Mini GP klassis ja kell 18 algab võistlejate paraad ringrajalt Rüütli platsile, kus tutvustatakse sõitjaid. Pühapäeval on võistluste kavas üheksa masinaklassi sõidud.

Kõige kiiremate tsiklite klassis Superbike on enne otsustavat heitlust jäme ots põhjanaabrite käes: liidrikohta hoiab Ville Valtonen, järgnevad Eemeli Lahti ja Niko Mäkinen. Mullu Eesti meistrikulla võitnud Mihkel Osula Pärnu Vihuri klubist kogus hooaja kahelt esimeselt etapilt soliidse punktisumma, kuid kolmandal etapil Bikerniekis tegi ta viimasel ringil pjedestaalikoha eest heideldes sõiduvea ja kukkus ega saanud tulemust kirja. Eesti meistrivõistluste arvestuses on Osula hetkeseisuga viies, kuid finaaletapi topeltpunkte arvestades võib ta kerkida märksa kõrgemale.

Superstock-klassi edetabelis on Jaanus Saarma Eesti parimana kolmandal kohal, teda edestavad soomlane Peetu Paavilainen ja leedukas Mantas Urmonas. Juunioride Supersport 300 konkurentsis juhib sarja Rasmus Nurmi, talle hingavad kuklasse Hugo-Brent Freimann ja Silvester Sarapik.

Noorte ringrajasõitjate Mini GP arvestuses on enim punkte kogunud Maria Saluste, teisel kohal asub Karro Rober Jäärats ja kolmandal Uku Kandelin.

Klassis B1200 on enne viimast etappi kolm paremat Kalle Krõlov, Rannus Ervin ja lõunanaaber Janis Priednieks. C600s juhib sarja Ingvar Mägi, järgnevad Leedu sportlased Kipras Bunikis ja Kestutis Smolskus. C1200-l sõitjate arvestuses hoiab liidrikohta Arvo Alehodzin, kannul Tarvo Kallas ja lätlane Maris Grivins. Vihurmoto rahvaliigas on kolm kiiremat Anvar Marksa, Danel Udu ja Janis Rozenbergs.

Külgvankrite klassis on eestlased Eero Pärm ja Lauri Lipstok kolme etapi järel neljandal kohal. Meistrivõistlusi juhib Soome ekipaaž Tero Manninen – Joni Manninen, järgnevad kaasmaalased Markku Artiola – Peetu Paavilainen ja Timo Kallio – Jere Nuppola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles