Pärnumaale lisandus üks nakatunu (1)

Pärnu Postimees
Copy
Pärnumaal tuvastati üks koroonaviiruse kandja. 
Pärnumaal tuvastati üks koroonaviiruse kandja. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3197 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 61 testi tulemus osutus positiivseks. Üks koroonaviirusesse nakatunu tuvastati Pärnumaalgi. 

Terviseameti teatel on Pärnumaale lisandunud juhtum sisse toodud Ukrainast. Lääne regionaalosakond jälgib 45 inimest, kellest seitse on haigestunud.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim positiivseid testitulemusi juurde Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 38 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 18  nakatunut, Raplamaale kaks ja Lääne-Virumaale üks. Ühel juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Tänase seisuga on Eestis koroonaviirusest tervenenud 2374 inimest. Neist 1816 (76,5 protsenti) haiguslugu on lõpetatud, 558 inimese puhul (23,5 protsenti) on positiivsest testist möödunud üle 28 päeva ja patsient ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on 28,97.

Terviseamet paneb inimestele südamele, et järgmised kolm nädalat on viiruse kontrolli alla saamiseks kriitilised, ja soovitab edasi lükata või ära jätta kõik perekondlikud kogunemised, peod ja muud üritused.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles