Pildid ⟩ President tänas vannet andnud sisekaitseakadeemia kadette kutsevaliku eest

Pärnu Postimees
Copy

Täna pärastlõunal andis 126 politsei- ja piirivalvekadetti sisekaitseakadeemia Paikuse õppehoone lipuväljakul tavakohaselt ametivande.

Traditsioonilise sündmuse Paikuse õppehoone lipuväljakul avas president Kersti Kaljulaid, kes tänas kadette tehtud valiku eest.

“Aitäh, et olete valinud selle elukutse – aidata, hoida ja kaitsta meid! Politsei on eestimaalaste tark ja inimlik abistaja ning probleemide ennetaja,” kõneles president.

Kadetid andsid ametivande pidulikult, riigilipu juures, vandudes ustavust Eesti põhiseaduslikule korrale, tõotades ausalt ja kohusetundlikult täita teenistuskohustusi ja rakendada ametivõimu õiglaselt. Riigi sisejulgeoleku eest vastutavate ametnike read saavad lähiajal nende kadettide näol täienduse nii kriminaalpolitseis, korrakaitses kui piirivalves. Ametivande võttis vastu siseminister Mart Helme.

126 politsei- ja piirivalvekadetti andis täna pärastlõunal sisekaitseakadeemia Paikuse õppehoone lipuväljakul presidendi, siseministri, politsei- ja piirivalveameti peadirektori, sisekaitseakadeemia rektori ja politsei- ja piirivalvekolledži direktori ees ametivande.
126 politsei- ja piirivalvekadetti andis täna pärastlõunal sisekaitseakadeemia Paikuse õppehoone lipuväljakul presidendi, siseministri, politsei- ja piirivalveameti peadirektori, sisekaitseakadeemia rektori ja politsei- ja piirivalvekolledži direktori ees ametivande. Foto: Reelika Riimand/ppa

Siseministri sõnutsi iseloomustab kadettide antud vanne soovi teenida Eesti riiki, tehes seda ausalt ja kohusetundlikult.

“Tegemist on väga tähtsa ja vastutusrikka ametiga. Teil saab olema oluline roll inimeste turvatunde tagamisel. Soovin jõudu õpinguteks!” ütles Helme.

Oma tulevasi kolleege tervitasid sisekaitseakadeemia rektor Marek Link, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ning politsei- ja piirivalvekolledži direktor Kalvi Almosen.

Lingi sõnutsi ei ole elus just palju hetki, mil peab vande andma. “Astudes politseiteenistusse, kinnitate oma vankumatut tahet teenida Eesti rahvast ja vannutate ustavust meie põhiseaduslikule korrale. Meie riik on rajatud vabadusele, õiglusele ja õigusele ning meie kõik oleme nende väärtuste elluviijad,” rõhutas rektor.

Seaduse järgi peavad kadetid andma ametivande enne esimest õppepraktikat. Vande võtab vastu siseminister või politsei- ja piirivalveameti peadirektor. Politseiametnik loeb ette ametivande ja kirjutab alla selle tekstile. Allkirjastatud vannet säilitatakse politseiniku teenistuskäiku kajastavas toimikus kogu teenistuse jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles