Galerii ⟩ Pärnu linna lisandus hea akustikaga kontserdisaal

Silvia Paluoja
Copy

Pärnu on saanud rikkamaks kontserdisaali võrra, kus sügiskuu viimasel kaunil laupäeval kõlas saksa klassitsistliku helilooja ja pianisti Ludvig van Beethoveni 250. sünniaastapäevale pühendatud muusika. Festivali Musica Hymnis kontserdil esinesid Allar Kaasik (tšello), Irina Zahharenkova (klavessiin), Virgo Veldi (saksofon) ja kontratenor Ivo Posti. Publikut kostitas vaheajal Maria talu, kus hea akustikaga kontserdisaal Kõpu külas asubki.

Maria talu perenaine Riina Rand ja peremees Enn Rand tervitasid kontserdikülastajaid õues ja kuni muusikud ennast valmis seadsid, rääkis seminari- ja peosaaliks ehitatud ning enne jaani avatud rajatise kujunemisest kontserdipaigaks.

Vanast talumajast viib saalini pikk koridor, mille tuima seina ilmestab kolm aknaraami, millest nagu aknast avaneb pilt õue. Esimesel fotol on põline pärnapuu, teisel varsakabjad kraavipervel ja kolmandal kaks hobust. Enn Ranna seletuse järgi on need Maria talus eelmisel aastal sündinud kaks Eesti raskeveotõugu varssa Kullakalli ja Kallikalli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles