Tööturul valitseb suvel arvatust rahulikum seis

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Tööukassa Pärnumaa osakonna juhi Gerli Metsa sõnade kohaselt on töötute hulk kasvanud meil igal sügisel ja selles mõttes ei ole praegune olukord eriline.
Tööukassa Pärnumaa osakonna juhi Gerli Metsa sõnade kohaselt on töötute hulk kasvanud meil igal sügisel ja selles mõttes ei ole praegune olukord eriline. Foto: Urmas Luik

Kuigi töötukassa valmistus suvekuudel peatseks kiireks töötuse kasvuks, võime praegu tõdeda, et töötus on sügiskuudel kasvanud, kuid mitte ehmatavalt palju.

Juuli lõpus oli töötukassa Pärnumaa osakond kõige mustema stsenaariumi järgi valmis siin mail koguni paari tuhande töötu lisandumiseks. Tegelikkuses on töötute hulk suurenenud paarisaja võrra.

Pärnumaal on praegu töötukassas arvel 3350 registreeritud töötut, mida on 6,8 protsenti rohkem kui kuu eest. Kuid aastataguse ajaga, kui kuri viirus veel ei möllanud, on muidugi raske töötute numbreid võrrelda – tollal oli meie kandis töötud umbes poole vähem.

Eestis tervikuna on Pärnumaal töötus keskmisest kõrgem ja kodumaakond asub selle näitaja poolest Ida-Viru- ja Valgamaa järel kolmandal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles