Pärnumaa arenduskeskuse nõukogu juhib suvepealinna meer

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius valiti Pärnumaa arenduskeskuse nõukogu esimeheks.
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius valiti Pärnumaa arenduskeskuse nõukogu esimeheks. Foto: Madis Sinivee

Täna kogunenud sihtasutuse Pärnumaa Arenduskeskus (SAPA) nõukogu valis üksmeelselt oma esimeheks Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse ja aseesimeheks Lääneranna vallavolikogu esimehe Arno Peksari.

Peksari selgituse kohaselt polnud tänase koosoleku kavas rohkem päevakorrapunkte. “Nüüd tuleb ennast veel rohkem arenduskeskuse tööga kurssi viia ja kõik kohustused on täpselt nii suured, kui neid võtta,” märkis Lääneranna volikogu esimees.

“Järgmisel koosolekul tuleb arutlusele eelarve ja siis saab hakata uusi sihte seadma.”

Tähelepanu väärib fakt, et nõukogu esimeheks valitud Kosenkraniusest sai nõukogu liige alles üleeile, kui Pärnu linnavalitsus kutsus sellelt kohalt tagasi abilinnapea Rainer Aaviku ja asendas ta linnapeaga.

SAPA nõukogus esindavad Pärnut veel abilinnapead Varje Tipp ja Meelis Kukk.

Pärnumaa omavalitsuste liidust (POL) on SAPA nõukogus aseesimeheks valitud Peksari kõrval Tori vallavanem Lauri Luur ja Põhja-Pärnumaa vallavolikogu esimees Ülle Vapper.

See, et SAPA nõukokku kuulub kolm POLi ja kolm Pärnu linna esindajat, lepiti kokku juba sihtasutuse loomisel.

Pärnu meeri ütlust mööda on omavalitsuste liidus tulnud jutuks, et linnapea võiks osaleda arenduskeskuse nõukogu töös.

“Esimehe kohta pole mulle pakutud, ent viimasel POLi üldkogul kõlas, et linnapea võiks SAPA nõukokku kuuluda,” avaldas Kosenkranius eile Pärnu Postimehele. “Linnapeana tahan arendusnõukogu asjades kaasa rääkida.”

Kosenkraniuse jutu järgi on mõlemad organisatsioonid samasuguste eesmärkidega ja dubleerivad teineteist, mistõttu linnavalitsus on võtnud hoiaku omavalitsuste liidust välja astuda. “Pärnu linnavalitsus on asunud seisukohale, et maakonna omavalitsuste koostööorgan võiks olla SAPA, ja teinud volikogule ettepaneku arutada omavalitsuste liitu kuulumist,” teatas Kosenkranius.

Ümarlaud tuleb kokku 4. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles