Terviseamet: Avalikke üritusi ei tohiks enam lubada

Copy
“Terviseametil on võimalus ja õigus keelata konkreetseid avalikke üritusi, seada konkreetseid piiranguid. Riiklikult saab piiranguid kehtestada vabariigi valitsus,” rääkis sotsiaalminister Tanel Kiik.
“Terviseametil on võimalus ja õigus keelata konkreetseid avalikke üritusi, seada konkreetseid piiranguid. Riiklikult saab piiranguid kehtestada vabariigi valitsus,” rääkis sotsiaalminister Tanel Kiik. Foto: Konstantin Sednev

Terviseameti peadirektor Üllar Lanno sõnas tänasel erakorralisel pressikonverentsil, et omavalitsused ei tohiks anda avaliku ürituse luba. Kui sündmus on siiski väga vajalik, tuleks selle toimumine terviseametiga läbi arutada.

Pressikonverentsil osalenud sotsiaalministri Tanel Kiige hinnangul on ürituste ärajätmine ja edasilükkamine praegu mõistlik. Eriti nonde sündmuste puhul, mis plaanitud siseruumides, kus ei hoita vahet ega kanta maski.

Kiik märkis, et tema kogemuse põhjal võtsid omavalitsused kevadel selle eest vastutuse. Vald või linn saab ise määrata, kui palju toimub vastuvõtte, kohtumisi, üritusi. “Terviseametil on võimalus ja õigus keelata konkreetseid avalikke üritusi, seada konkreetseid piiranguid. Riiklikult saab piiranguid kehtestada vabariigi valitsus,” lisas sotsiaalminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles