Tulevase jalgpallikeskuseni viib kaherealine valgustatud tänav

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Altküttega kunstmuruväljakuni hakkab Tallinna maanteelt kulgema kaherealine sõidutee, mida palistab tänavavalgustusega kõnnitee.
Altküttega kunstmuruväljakuni hakkab Tallinna maanteelt kulgema kaherealine sõidutee, mida palistab tänavavalgustusega kõnnitee. Foto: Mailiis Ollino

Osaühing Nurme Teedeehitus hakkab peagi uuendama Kilgi ja Härma tänavat, et tulevase jalgpallikeskuse juurde oleks mugavam sõita.

Järgmise aasta suveks valmib Loode-Pärnus Rehepapi 3 krundil kunstmurukattega jalgpalliväljak. Selle kõrvale on koostöös Eesti jalgpalli liiduga kavas rajada teinegi väljak ja sisehall.

Riigihanke võitnud Nurme Teedeehitus ehitab tuleva aasta 1. septembriks uued Tallinna maantee ja Rehepapi tänava vahele jäävad Kilgi ja Härma tänava lõigud, paigaldades tänavate alla ühendusteed ja rajades tänavavalgustuse, kõnni- ja jalgrattateed. Sõidutee tuleb senisest laiem, mahutades kaks sõidurada.

Kõrvuti tänavalõikudega uuendab ehitusfirma 1. juuniks Kilgi ja Tallinna maantee ristmiku, paigaldades sinna uued foorid ning rajades peale- ja mahasõidud.

Kõik tööd, mis hõlmavad ristmikku, Tallinna maanteest Vastla tänavani viivat Kilgi tänava lõiku ja sealt edasi Härma tänava lõiku Rehepapi tänavani, maksavad 708 366,78 eurot (käibemaksuga).

Rajatav jalgpalliväljak vastab mõõtmetelt Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) nõuetele: on 105 meetrit pikk ja 68 meetrit lai. Muru peab vastama ja olema katsetatud FIFA Quality Pro standardi järgi. Altsoojendusega väljak lubab mängida kuni kümne külmakraadiga, ilma et platsile tekiks jääkiht. Vutiväljak läheb maksma ligemale 1,3 miljonit eurot ja hanketingimuste kohaselt peaks see valmima novembris.

Jalgpallikeskuse juurde viiva tänava eest tasub riik ja see on osa 2 190 000eurosest COVID-19 investeeringutoetusest. Sama toetust on Pärnus juba kulutatud Riia maantee, Tammiste ja Kaubasadama tee, Vana-Sauga ja Jannseni tänava katte tarvis. Ülejäänud toetusraha läheb Rohu 119 linna üürimaja, rannapromenaadi uuendamise ja Audru muuseumi-raamatukogu maaküttesüsteemi eest tasumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles