Nutikad noored leidsid tootmisjääkidele põnevaid kasutusviise

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Jõõpre kooli meeskond Kuldsed Käed teenis lukkudest käevõrude ja lipsude valmistamise eest eriauhinna “Lootustandev bränditoode”.
Jõõpre kooli meeskond Kuldsed Käed teenis lukkudest käevõrude ja lipsude valmistamise eest eriauhinna “Lootustandev bränditoode”. Foto: Pärnumaa Arenduskeskus

Taaskasutusteemalisel õpilaskonkursil “Make It New” osales Pärnumaa 15 kooli 51 meeskonda, mis ettevõtete tootmisjääkidele uue elu andsid. Eile esitlesid osalejad oma kätetööd Zoomi veebikeskkonnas ja žürii valis välja parimad.

Korraldusmeeskonna eestvedaja, SA Pärnumaa Arenduskeskuse noorte ettevõtlikkuse ja tööhõive projektijuht Viivika Vilja tunnistas, et võistlus kujunes õpilaste seas väga populaarseks ja sellele saadeti palju ägedaid ja nutikaid töid.

Pärnumaa ja pealinna ettevõtted andsid õpilaste käsutusse toomisest üle jäänud liimpuitkilpe, graniitkivi, metalli, soojustusmaterjali, plasti, kummi, paberit, vineeri, spooni, trükiplaatide ääri, kangaid, niiti, nööpe, lukke, (hõberebase)nahajääke.

Konkursi eestvedaja märkis, et kõik ettevõtjad, kellele koostööettepanek tehti, tulid hea meelega kaasa, sest neilgi oli suur huvi selle vastu, mida õpilased tootmisjääkidest teevad.

Vilja sõnade kohaselt eelistasid poisid töödelda puitu, tüdrukutele meeldis anda uus elu riidele, nahale ja metallile.

“Rõõmu valmistas see, et õpilaste välja mõeldud tooted olid kõrge kvaliteediga, ei jäädud kinni ühe materjali juurde ja kasutati julgelt eri materjale,” märkis Vilja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles