Nakatunute arv ületas eile sündinud rekordi (1)

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Koroonaproovide vastused selguvad Synlabi mikrobioloogia laboris.
Koroonaproovide vastused selguvad Synlabi mikrobioloogia laboris. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Läinud ööpäeval analüüsiti Pärnumaal 285 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 30 ehk 10,5 protsenti testide koguarvust.

Terviseameti Lääne regionaalosakond jälgib Pärnumaal 1087 inimest, neist 174 on nakatunud. Nädala tagasi oli nakatunuid siin mail 102.

Koldeid, kus pärgviiruse kandjaid viis või enam, on maakonnas neli: spordiklubi ja kolm ettevõtet, suurim kolle neist on 30 nakatunuga Mateki tehas.

Pärnu ühisgümnaasiumis on koroonaviirus sel nädalal tuvastatud kolmel õpilasel ja ühel õpetajal. Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami hinnangul lisandub ühisgümnaasiumi perre ilmselt veel nakatunuid, kuna sümptomitega inimesi on seal hulgi. 

“Suuname nakkuskahtlusega inimesed perearsti kaudu esimesel võimalusel koroonatesti tegema. Laustestimist me koolis ei korralda, sest kool on distantsõppel,” ütles Juhkam.

Nakatunud on ka üks Audru kooli töötaja, teised töötajad on terviseamet määranud eneseisolatsiooni.

“Pärnumaa numbrid on järsult tõusnud, kuna inimesed jätkasid sümptomitega tööl ja koolis käimist, pööramata tähelepanu haigustunnustele,” selgitas Juhkam nakkuse salajast levikut.

Kuigi kuni 18aastasi lapsi on nakatunutest vaid kuus protsenti, panevad terviseameti esindaja muretsema lähenevad pühad, mil sagenevad perekontaktid. “Pühad tuleks veeta pereringis, nendega, kellega nagunii läbi käiakse, ja vältida suuremaid seltskondi,” rõhutas Juhkam. 

Eile õhtune poeskäik ei jätnud Juhkamile head muljet. “Maski ei kandnud umbes kolmandik poodlejatest. Ühiskonnas on teadmine, et maskita ringikäimist ei karistata. Kahju on, et ei hoolita teistest. Maski pole tarvis kanda terviseameti pärast, vaid meie kõigi huvides,” kinnitas Juhkam, kes pelgab Pärnumaa nakatumise kasvu, kuna siinsed spaad-hotellid on populaarsed ülejäänud piirkondade elanike hulgas. “Ikka minnakse ju restorani ja linna, karta on, see mõjutab pärast pühi Pärnumaa numbreid.”

Pärnu haiglas on ravil kaheksa COVID-19-haiget, kellest ükski ei vaja juhitavat hingamist ega intensiivravi. Eile sai üks patsient koju ja ravile jõudis uus haigestunu.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 pärnumaalase kohta on 207,7.

Möödunud ööpäeval analüüsiti Eestis 5903 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 590 ehk kümme protsenti testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus nakkus tuvastati 358 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 80, Tartumaale 49 ja Pärnumaale 30 koroonaviiruse kandjat.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on riigis 470,66.

Tänahommikuse seisuga on Eesti haiglates 324 COVID-19-patsienti. Suri kolm koroonaviirusega nakatunud inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles