Galerii ⟩ Sindi keskust hakkab palistama valgussiin

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy

Sindi keskust hakkab lähiaastatel valgustama valgussiin, mis ühendab Jaama tänava kunagise raudteejaama peahoone ja Pärnu maantee vahelise lõigu, Jaama tänava pikenduse Kalamaja teed pidi Pärnu jõeni ja Coopi poe ümbruse kinnistud.

Sellise idee pakkusid välja arhitektuuribüroo MA arhitektid Liis Uustal, Egon Metusala, Mariliis Kundla ja Mihkel Pajuste Tori vallavalitsuse ja arhitektide liidu Sindi linnakeskuse parima arhitektuurilise ideelahenduse võistlusel ning nende töö valiti konkursi võitjaks.

Võidutöö „Sindi vöö” autorid loovad oma kavandis valgusvöö, mis tõmbab linna keskelt kokku ja ühendab omavahel ajaloolised sõlmpunktid ja uued avalikud tegevusruumid.

Žürii hinnangul on tegu tugeva ideega, tänava- ja väljakualad on lahendatud põhjalikult. Sindi vöö ehk valgussiin, millega eri osad tervikuks seotakse, on kerge, postid pole massiivsed. Valgussiini saab kasutada näituste ülesriputamisekski. Keskväljakul moodustab vöö ulja ringi või sõlme, mis on kogu oma teekonnal tulvil nüansse. Pika tänava ala on liigendatud pinkide, laudade, varjualustega tegevuspesadeks. Keskväljakul on hubasus lahendatud nüüdisaegselt ja teatraalselt: tribüünidelt saab jälgida, mis ümberringi toimub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles