Rahaautomaate rünnanud mehed saadetakse šokivangistuse järel Eestist välja

Pärnu Postimees
Copy
Sindis rahaautomaati õhkida üritanud mehed saadetakse riigist välja.
Sindis rahaautomaati õhkida üritanud mehed saadetakse riigist välja. Foto: Urmas Luik

Täna tunnistas Pärnu maakohus 25aastase Ioni Odagiu ja 32aastase Marin Morari süüdi rahaautomaatide rünnakus ja mõistis neile karistuseks šokivangistuse ja Eesti Vabariigist väljasaatmise koos aastatepikkuse sissesõidukeeluga. Kohus rahuldas kannatanu AS SEB Panga tsiviilhagi täies ulatuses ja mõistis kohtualustelt välja 6000 eurot.

Pärnu maakohus arutas kriminaalasja, milles süüdistati kaht välismaalast katses varastada raha Rapla, Saku ja Sindi rahaautomaatidest. Viimane varguse katse pandi toime plahvatuse tekitamisega, mis on samuti karistatav tegu.

Ion Odagiu ja Marin Morari saadetakse pärast šokivangistust riigist välja.
Ion Odagiu ja Marin Morari saadetakse pärast šokivangistust riigist välja. Foto: Mailiis Ollino

Kohus leidis, et Odagiu ja Morari, kes on nii Moldova kui Rumeenia kodanikud, on süüdi. Kuriteod leidsid tõendamist tõendite kogumiga, sealhulhas oli oluline roll Morari eeluurimisel antud ütlustel, mis haakuvad ülejäänud usaldusväärsete tõenditega. Kohtumenetluses avaldasid mõlemad süüdistatavad kahetsust, Odagiu tunnistas end süüdi ja kahetses vaid Rapla episoodi.

Pärnu maakohus mõistis Odagiule liitkaristuseks kolm aastat ja kuus kuud vangistust, millest tal tuleb kohe ära istuda seitse kuud ja neli päeva, ülejäänud osa aga tingimisi viieaastase katseajaga. Morari määras kohus vangi kaheks aastaks ja kaheksaks kuuks, millest esialgu tuleb kanda samuti seitse kuud ja neli päeva, ülejäänud osa puhul kehtib viieaastane katseaeg. Mõlemad mehed on vahi all mullu 15. septembrist.

Lisakaristusena määras kohus Odagiule kaheksa-aastase, Morarile seitsmeaastase Eestisse sõidu keelu.

Meestelt mõisteti riigi tuludesse menetluskulu üle 10 000 euro. Kohtuotsus ei ole jõustunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles