Purjus mees kukkus keset ööd sadamakailt jõkke

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Päästjad käisid Pärnu jõest päästmas vette kukkunud inimest.
Päästjad käisid Pärnu jõest päästmas vette kukkunud inimest. Foto: Urmas Luik

Laupäeva esimestel tundidel päästeti Pärnu jõest Kesklinna kai juurest purjus mees.

Kell 01.43 teatati häirekeskusele Pärnus kruiisilaevade kailt vette kukkunud mehest. Päästeameti pinnaltpäästjad tõid joobes mehe kaldale. Elupäästjad andsid vees hulpinu üle kiirabile, kes toimetas kannatanu tervisekontrolliks haiglasse.

Teadaolevalt oli samal ajal kail nii sõiduk kui teisigi inimesi. 

Pärnu haigla kommunikatsiooni spetsialist Margit Suhhostavetsi teatel vaadati kella kahe paiku toodud 37aastane patsient haiglas üle, turgutati natukene ja hommikul läks mees koju.

Päästeameti kommunikatsioonijuht Maris Mooritsa teada oli see Kesklinna kail sel aastal esimene kord, kui vette kukkunud inimene päästmist vajas.

Eelmine aasta kujunes taasiseseisvumise aja veeõnnetusrohkeimaks. Mullu hukkus vees 58 inimest, suvekuudel uppus 25 inimest. Neist Pärnumaal seitse, kellest omakorda neli jättis elu Pärnu linnas.

Päästeamet tuletab meelde, et ohtlik on nii joobes vettekukkumine kui ujumine. Seetõttu tuleb oma sõpradel ja lähedastel veekogu ääres silma peal hoida ega lasta neid purjuspäi vette. Purjus inimene ei pruugi osata hinnata olukorra ohtlikkust, mistõttu on tähtis, et lähedal viibijad oleksid tähelepanelikud ja vajadusel sekkuksid, keelates alkoholi tarvitanud inimesel vette minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles