Piltuudis ⟩ Kampaania käigus kogutud tänukaardid jõudsid õdede ja hooldajateni

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pai-kaartide üleandmine Pärnu haiglas.
Pai-kaartide üleandmine Pärnu haiglas. Foto: Margit Suhhostavets

Täna hommikul jõudsid Pärnu haiglasse “Teeme pai” eraalgatusliku kampaania käigus kogutud annetustega kaardid. 594 tublit õde ja hooldajat saavad igaüks 40- ja kümneeurose kaardi.

Hommikul tutvustati kampaaniat haigla ülem- ja vanemõdedele, kes jagavad kaardid osakondades edasi. Haigla juht Urmas Sule tunnustas Pärnu haigla juhatuse nimel samuti töötajaid.

Kõnealune kodanikualgatus on üleriigiline tänuavaldus õdedele ja hooldustöötajatele, kes hoolitsevad abivajajate tervise eest ja võitlevad pandeemias haigestunute elu eest, kuid jäävad oma tööd tehes justkui nähtamatuks.

Eestis on õdesid ja hooldustöötajaid patsientide kõrval ligi 17 000 – seda on liiga napilt. Neist enamik on pereinimesed, kes viimase aasta jooksul on oma lähedasi vähe näinud. Paljud pole saanud piisavalt puhkust, sest töötatakse suure koormusega ja sageli mitme tööandja juures.

Tänukaardikampaania korraldajate eesmärk on kinkida neile võimalus koos oma kallitega võtta ette midagi toredat, et pandeemia vähemalt korraks unustada.

Pärnu haiglasse jõudis tänukaarte pea 30 000 euro väärtuses.
Pärnu haiglasse jõudis tänukaarte pea 30 000 euro väärtuses. Foto: Marko Saarm

Üle Eesti on annetajaid praeguseks 4500 (4324 eraisikut ja 176 ettevõtet). Annetuste kogusumma ulatub üle poole miljoni euro, kuid eesmärk on koguda 850 000 eurot, et iga õendus- ja hooldustöötaja võiks saada kaks paikaarti: 40- ja kümneeurose. Kampaania kestab 30. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles