Sindi endises kalakasvanduses varitseb linnupoegi surmalõks

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Sindi vabatahtlikel päästjatel õnnestus tosinast linnupojast päästa seitse.
Sindi vabatahtlikel päästjatel õnnestus tosinast linnupojast päästa seitse. Foto: Maarika Nõmm

Eelmisel nädalal avastasid sintlased kohaliku kalatiigi vee äravoolukanalisse kukkunud kosklapojad. Viis poega tosinast ei jõudnud päästjaid ära oodata, nende vaevu peopesa suurused elutud kehad hulpisid šahtis mäslevas vees. Seitse tibu õnnestus appi tõtanud inimestel kahva abil päästa ja jões häälekalt endast märku andnud kosklamamma juurde toimetada.

Kohalik elanik Maarika Nõmm rääkis, et seekord kuulis šahti juures vahetpidamata prääksuvat kosklamammat ja poegade piiksumist tema tuttav, kes püüdis leida viisi lukustatud alale lindudele appi minna. “Hakati helistama, sest värav on lukus ja sinna tiikidele ligi ei pääse. Kalamajandi lehel oleval numbril öeldi, et inimene pole juba kolm aastat ettevõttega seotud,” vahendas Nõmm. “Siis helistati Sindi vabatahtlikele päästjatele, kes olid kaasa võetud kahvaga kiiresti platsis.”

Päästjad ronisid üle metalltara, sest kellegagi ühendust ei saanud nemadki. “Kuigi seal otsest tegevust ei toimu, käib seal keegi hooldamas – rohi oli niidetud,” arutles Nõmm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles