Üleskutse ⟩ Pärnumaa omavalitsuste liidu pöördumine: Vaktsineerimine tagab normaalse elukorralduse (2)

Priit Ruut
Copy
POLi teatel aitab vaktsineerimine ära hoida meditsiinisüsteemi ülekoormust.
POLi teatel aitab vaktsineerimine ära hoida meditsiinisüsteemi ülekoormust. Foto: Jüri Looring

Pärnumaa omavalitsuste liidu (POL) rahvatervise komisjon on mures viiruse leviku pärast ja kutsub pärnumaalasi vaktsineerima.

Avaldame POLi pöördumise Pärnumaa elanike poole.

Head pärnumaalased!

Üle poolteise aasta oleme elanud koos COVID-19 leviku takistamiseks seatud piirangutega. Kohati on need olnud rangemad, kohati aga leebemad. Kaks suve on olnud suhteliselt avatud ja oleme saanud nautida vabadust. Võrreldes möödunud suvega on aga tänavu üks suur erinevus. Kui mullu olime teadmatuses, kas ja millal järgmine laine meile tuleb ning pidime valmistuma oma tegevuse jätkamiseks koos piirangutega, siis nüüd on meil olemas lahendus – vaktsineerimine.

Eestis kasutusel olevate vaktsiinide ohutus ja tõhusus nakatumise, raske haigestumise ja suremuse märkimisväärsel vähendamisel on tõendatud nii laborites kui teiste riikide kogemuse näitel.

Igal täiskasvanul ja noorel on võimalus õlg alla panna ning lasta end vaktsineerida. Nii saame kõik aidata kaasa sellele, et meie lapsed ei peaks järgmist kooliaastat alustama koduõppel arvutiekraani vahendusel, et me saaks muretult külastada oma lähedasi, et meie hotellid poleks tondilossid, et meie armsates toidukohtades saaks koos sõpradega aega veeta, et meelelahutajad saaks meie tuju suurtes saalides heaks teha ja võiksime igal hommikul minna tööle, muretsemata piirangute karmistumise pärast.

Vaktsineerimine aitab ära hoida meditsiinisüsteemi ülekoormust, mida nägime möödunudtalvisel viirusperioodil. Kui meditsiiniasutused on rakkes suure hulga koroonapatsientidega, võivad jääda abita teised arstiabi vajavad patsiendid. Seega on vaktsineerimisel palju laialdasem mõju meie tervisele kui ainult võitlus ühe koleda viirusega.

Vaktsineerimine on lahendus, mis tagab normaalse elukorralduse ja koos sellega vaimse, emotsionaalse, sotsiaalse ja füüsilise heaolu. Kui piisavalt palju inimesi end vaktsineerib, saame sügisele vastu minna tavapärase elukorraldusega, olles ise seejuures tervemad.

Igaüks saab oma panuse anda, minnes vaktsineerima ja aidates oma lähedastel leida võimalus kaitsev süst saada. Vaktsineerimise kohta saab teavet veebilehelt www.vaktsineeri.ee ja riigi infotelefonilt 1247.

Pane õlg alla – anna oma panus ja vaktsineeri end!

POLi rahvatervise komisjoni nimel Priit Ruut, komisjoni esimees

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles