Raskeveohobused näitavad Maria talus oma võimeid

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Pühapäeval näeb madalajalgsete raskeveohobuste esinemist.
Pühapäeval näeb madalajalgsete raskeveohobuste esinemist. Foto: Ardi Truija

Maailma ohustatud tõugude nimekirja kantud Eesti raskeveohobused näitavad oma ilu ja võimeid lõikuskuu esimesel päeval Pärnu linnas Kõpu külas Maria talus.

Pühapäeva keskpäeval algab talu ratsakeskuses 27. Eesti raskeveohobuste päev tõuraamatu täkkude ja märade näitusega. Hindamiskomisjoni kuuluvad ala asjatundjad, kelle kokkuvõttest selgub, milline suksu lõpetab esitluse kaelalindiga ja tema omanik karikaga.

Pärastlõunal saab jälgida madalajalgsete ja tugevate, suure veotahte ja rahuliku loomuga raskeveohobuste esinemist nii töö tegemisel kui ratsutamisel, aga ka turismis kasutatavana.

27. Eesti raskeveohobuste päev toimub Maria talus.
27. Eesti raskeveohobuste päev toimub Maria talus. Foto: Ardi Truija

Maria talu peremees Enn Rand on Eesti raskeveohobuste kasvatajate haruseltsi juhatuse liige ja pühendunud sellele tugevale tõule. Aastal 2018 kinnitatud eriprogrammile tuginedes on lubatud selle tõu arendamisel kasutada Rootsi ardenni hobust. Sama aasta tõuraamatu andmete järgi oli Eestis vaid 348 omamaist raskeveohobust. 

Maria talu peremehe Enn Ranna kirg on Eesti raskeveohobused, parajasti on vankri ees kuueaastane Veenus.
Maria talu peremehe Enn Ranna kirg on Eesti raskeveohobused, parajasti on vankri ees kuueaastane Veenus. Foto: Urmas Luik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles