Vaid üks nakatunu kasvatab Kihnus koroonapositiivsete suhtarvu kui pärm

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Ehkki Kihnu vallavanem Ingvar Saare on vaktsineeritud, nakatus temagi koroonaviirusesse ja tõstab väikesaare koroonastatistika näite.
Ehkki Kihnu vallavanem Ingvar Saare on vaktsineeritud, nakatus temagi koroonaviirusesse ja tõstab väikesaare koroonastatistika näite. Foto: Urmas Luik

Viimaste päevade koroonastatistikas on riigi suurima nakatumise suhtarvuga piirkonnaks kerkinud Kihnu vald. Täna positiivsest proovitulemusest teada saanud vallavanema Ingvar Saare sõnutsi paistab Exceli-tabeli number hirmuäratavam kui tegelikkus, sest iga nakatunu kergitab väikesaare nakatumisnäitajat vägagi märgatavalt.

Kui eile oli viimase nädala jooksul koroonapositiivseks osutunud kihnlaste arv neli, ösiis kerkis nakatunud saarlaste suhtarv 100 000 inimese kohta 580ni. Täna lisandus nakatunute nimekirja vallavanem ja nakatunute suhtarv 100 000 elaniku kohta kasvas 725ni.

“Tõenäoliselt tõuseb Kihnu nakkusnäitaja veel, sest arvatavasti tuleb nakatunuid juurde,” arvas Saare, kelle jutu järgi pidid täna testima minema mõned nohuse ninaga saareelanikud.

Tabeli teisel kohal on tänase seisuga Võru vald, kus 31 nakatunuga on suhtarv 287 ehk ligemale kaks ja pool korda väiksem kui Pärnumaa väikesaarel. Pärnumaal on selle statistika järgi suuruselt teine suhtarv Lääneranna vallas, kus on 13 nakatunut, mis teeb nakatumisnäiduks 100 000 elaniku kohta 248. Tori vallas on see 203 (24 nakkusjuhtu nädala jooksul), Saardes 200 (9), Pärnu osavaldades 186 (23), Häädemeeste vallas 166 (8), Pärnu keskuslinnas 153 (59) ja Põhja-Pärnumaal 147 (12).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles