Nigulas algas aasta taas karukolmikuga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karupojad Nigula metsloomade taastuskeskuses.
Karupojad Nigula metsloomade taastuskeskuses. Foto: Kaja Kübar

Nigula metsloomade taastuskeskusesse Vana-Järvele toodi kolm alla kuu vanust karupoega, kelle ema põgenes koopast ja jättis järelkasvu saatuse hooleks.


Karubeebid jõudsid Tartumaalt Vara vallast kindla hoole alla nädala alguses, nad kaaluvad 1,7-1,9 kilo ja on veel nii väetid, et ei suuda pead hoida, küll aga haaravad mõnuga lutist.



Kolmikutest kaks on tüdrukud ja üks poiss, emakaru hülgas pesakonna, ärgates langi piire märkinud metsameeste sammude peale talveunest ja põgenes koopast. Emainstinkt ei ole karul nii suur, et ta ülesehmatatuna koopa juurde tagasi tuleks.



Riikliku looduskaitsekeskuse Nigula metsloomade taastuskeskusesse on selle asutamisest 1993. aastast toodud üle 30 karupoja.



Aasta tagasi toodi sinna Viljandimaal Halliste vallas jahikära tõttu pesa hüljanud karu pojad, keda oli samuti kolm. Eritingimustes kasvasid mõmmikud ligikaudu 35kilosteks ja pääsesid sügise hakul metsa.



Karupoegade kasuema, metsloomade taastuskeskuse juhataja Kaja Kübar kinnitas, et mõmmikute tervis on hea.



Nigulas on korraga olnud Kübara hoole all kuus karupoega. Ühel karuemal on tavaliselt pesakonnas kaks-kolm poega, kuid korraga on koopas ilmale tulnud isegi kuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles