Kihnu noored panevad ennast proovile ellujäämislaagris

Pärnu Postimees
Copy
Kihnu noored katsetavad sel nädalavahetusel toimetulekut erilistes tingimustes.
Kihnu noored katsetavad sel nädalavahetusel toimetulekut erilistes tingimustes. Foto: Karoliine Aus

Kihnu noorte soov korraldada oma kodusaarel militaarne laager täitub eeloleval nädalavahetusel, mil nad katsetavad laupäevast pühapäevani Kaitseliidu Pärnumaa maleva liikmete juhendamisel toimetulekut erilistes tingimustes.

Kaitseliitlane reservmajor Mehis Born mainis, et välilaagris saavad kihnlased ülevaate Kaitseliidu, Naiskodukaitse ning Kodutütarde ja Noorkotkaste põhitegevusest.

Borni jutu järgi ootavad laagrilisi ees orienteerumine, sidepidamise koolitus ja üleelamistarkuste omandamine, aga ka sportrelvadest laskmine ja riviharjutused.

“Koolinoored ööbivad telkides ning vähemalt üks söögikord tuleb neil endil välioludes ise valmistada,” lisas Born, kelle sõnutsi jääb aega meelelahutusekski.

Kihnu valla noorsoo- ja kultuurispetsialist Anna-Maria Lember ütles, et Kaitseliidu välilaagrisse on ennast kirja pannud 25 noort alates kümneaastastest.

Tingimused on seekord suurepärased, sest Kihnu saare vähese, RMK Vändra metskonna hallata metsa peitumise asemel pannakse telgid üles rahvamaja õuele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles