Munamäe tippu kerkib taas kohvik ja park saab uue näo

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Munamäe parki ootavad põhjalikud uuendused. Skatepark tehakse betoonist, lisanduvad virgastusala ja uued mänguväljakud, Munamäe otsa ehitatakse paviljoniga kohvik.
Munamäe parki ootavad põhjalikud uuendused. Skatepark tehakse betoonist, lisanduvad virgastusala ja uued mänguväljakud, Munamäe otsa ehitatakse paviljoniga kohvik. Foto: Mailiis Ollino

Valminud on projekt, mille järgi lammutatakse Pärnu südalinnas Munamäel nõukogudeaegne metallinstallatsioon ja mäele ehitatakse paviljoniga kohvikuhoone. Selline, nagu oli umbes 100 aasta eest.

Munamäe park ootab juba mõnda aega põhjalikku värskendamist ja Pärnu linnaaedniku Anu Nurmesalu sõnutsi ei anna üksikute pinkide või kiikede väljavahetamine enam erilist tulemust: ala tuleb tervikuna ette võtta. “Munamäe park on üks Pärnu linna tuntumaid rohe- ja puhkealasid, mis on aasta ringi aktiivses kasutuses. Oleme pargiinventari ja haljastust pidevalt ajakohastanud, aga on ilmne, et see suur 17 910ruutmeetrine ala vajab kompleksset ümberkujundamist,” rääkis linnaaednik.

Kuna päevakorras on olemasoleva rulapargi asendamine moodsa betoonist rulapargiga, leiti linnavalitsuses, et nüüd on õige aeg võtta plaani ülejäänud pargi korrastaminegi. “Meie eesmärk on sinna luua lastele ja noortele tänapäevased, atraktiivsed ja mitmekülgsed vaba aja veetmise võimalused, säilitades samal ajal maa-ala ajaloolist tausta,“ selgitas Nurmesalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles