Kevadel puhkeb suvepealinnas õide enneolematult palju kevadlilli

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu Koidula parki tuleb õiteilu juurde.
Pärnu Koidula parki tuleb õiteilu juurde. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu keskuslinnas on viimastel aastatel mulda saanud tuhandeid sibullilli, mis löövad kevadeti haljasaladel, ringristmikel ja parkides lahti värvikireva õitemere. Järgmisel kevadel on suvepealinn looduse tärkamise ajal senisest veel lillerikkam, sest sel sügisel pistetakse mulda 18 000 mugulat.

“Kui paar aastat tagasi õitses Pärnus kevadel umbkaudu 40 000 sibullille, siis tänavu juba üle 50 000 lille, sest oma esimesi õisi näitasid läinud sügisel peenardesse istutatud tulbid, hüatsindid, krookused ja püvililled,” nimetas Pärnu linnaaednik Anu Nurmesalu. Lisades, et tulevaks kevadeks sirgub lillesibulatest pea 70 000 taime. 

Mis tooni ja mis lilled kuskil õitsema hakkavad, saavad huvilised ise kevadel uudistada Pärnu Rannapargis elevandipere ja Raimond Valgre kuju juures, Koidula ja Brackmanni pargis, Esplanaadi-Mere puiestee nurgal kiviktaimlas, Remmelga tänaval Rannapargis ja Riia maantee ääres Leinapargis.

Suuremaks istutamiseks läheb lähinädalatel, aga 2000 tulbimugulat on juba omale Martensi väljakul lehisepuude all koha leidnud.

Nurmesalu sõnutsi on viimaste aastate istutustööd Pärnu linnapilti palju lilleilu ja värve juurde toonud ning tema kunagine eesmärk – panna Pärnus õitsema nii palju kevadisi sibullilli, kui on linnas elanikke – on täitunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles