Nakatumise vähenemine lubab Pärnu haiglas koroonaravi voodikohti kokku tõmmata

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Neljapäevahommikuse seisuga on Eesti haiglates 256 koroonaviirusega nakatunud patsienti.
Neljapäevahommikuse seisuga on Eesti haiglates 256 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Foto: Tairo Lutter

Kui veel hiljuti tuvastati Pärnumaal iga päev pea 200 uut nakatunut ja haiglas vajas ravi ligemale 60 koroonahaiget, on paari nädalaga nakatunute read jõudsalt vähenenud ja haiglaravi vajavate patsientide arv on langenud alla 40.

Tänahommikuse seisuga oli haiglas 39 COVID-19-patsienti, kellest kaks vajas intensiivraviosakonnas juhitavat hingamist. Noorim haiglas koroonaviirusega ravil olev patsient oli 11-aastane, vanim 94aastane. Vaktsineerituid oli koroonapatsientide seas üheksa ehk veidi alla veerandi.

Pärnu haigla ravijuhi Veiko Vahula sõnade kohaselt on ühest põhjust haiglaravi vajavate koroonahaigete arvu vähenemises raske välja tuua.

“Küllap mõjutab hospitaliseerimiste arvu vähenemist mitu tegurit koostoimes. Mulle tundub, et meie kogukond tervikuna on igaüks midagi selleks andnud ning väärib siirast tunnustust,” kommenteeris Vahula. “Mõju omavad kindlasti vaktsineerimine, läbipõdemine, maski kandmine, piirangutest kinnipidamine, testimine ja kõik teised sellised tüütuseni teatud-tuntud-räägitud asjad, mis siiski kõik koos toimides annavad populatsiooni tasemel pikema aja jooksul hea efekti.”

Vahula kinnitusel kulgeb vaktsineeritutel COVIDi-haigus kergemini ja lühemalt, inimesed põevad enam kodus, jättes haiglas ruumi raskematele haigetele.

“Väga tuleb tunnustada meie hooldekodusid, kes saavad võrreldes eelmiste lainetega ise paremini hakkama nii haiguse ennetamise, aga ka haigete põetamisega kohapeal. Samal ajal tuleb märkida, et kiirabi kutsete arv on pigem kasvanud, ning tunnistada tuleb mõõdukat liigsuremust Eestis,” lausus Vahula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles