Politseinikud aitasid matkarajal eksinud inimesed rabast välja

Pärnu Postimees
Copy
Politsei aitas eksinud inimesed rabast välja. Pilt on illustreeriv.
Politsei aitas eksinud inimesed rabast välja. Pilt on illustreeriv. Foto: Urmas Glase

Eile kella 17 ajal sai politsei teate, et Põhja-Pärnumaa vallas Kaisma Suurjärve matkarajal on kaks inimest eksinud ega leia enam teed rabast välja.

Helistajateks olid 34aastane naine ja 38aastane mees, kes olid varakult saabunud pimeduses kaotanud rabas õige suuna. Enne numbril 112 helistamist olid nad juba mõnd aega õiget teed otsinud. Kohalesaabunud patrullpolitseinikud lasid matkaraja läheduses parkimisplatsil politseiauto sireeni, et inimesed seda kuuldes õige tee leiaksid, aga abivajajad sireeni ei kuulnud. Politseinikud tegid inimeste asukoha kindlaks drooni abil, mis veidi pärast kella 20 eksinud leidis. Tund hiljem jõudsid mundrikandjad abivajajateni ning juhatasid eksinud naise ja mehe rabast välja parkimisplatsile. Kiirabi inimesed ei vajanud.

Lääne prefektuuri operatiivjuht Olev Naarits ütles, et looduses on palju ohutum viibida valges, sest pimedas on eksimine päris lihtne. “Käes on aasta kõige pimedam aeg, õige matkavarustusega on metsas või rabas tore novembriski. Siiski peab need käigud sättima selliselt, et matka- või terviserajalt ikka turvaliselt valges minema saab, pimedus saabub varakult ja selles orienteerumine on juba palju raskem,” pani Naarits südamele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles