Ühisgümnaasiumi õpilasfirma pälvis parima idee auhinna

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasiumi õpilasfirma Chickaz liikmed, 10. klassi õpilased Mirjam Heide (vasakul) ja Merit Tambu naasid õpilasfirmade laadalt parima idee auhinnaga ja valmistuvad esindussõiduks Zürichisse.
Pärnu ühisgümnaasiumi õpilasfirma Chickaz liikmed, 10. klassi õpilased Mirjam Heide (vasakul) ja Merit Tambu naasid õpilasfirmade laadalt parima idee auhinnaga ja valmistuvad esindussõiduks Zürichisse. Foto: Urmas Luik

Õpilasfirmade rahvusvaheliselt laadalt pealinnast naasid kaks Pärnu õpilasfirmat tunnustusega, pälvides parima idee ja parima reklaami auhinna.

Pärnu ühisgümnaasiumi õpilasfirma Chickaz tegijad, 10. klassi õpilased Mirjam Heide, Merit Tambu ja Kelly Arda panid laadal välja õpetaja Mari Suurväli juhendamisel käsitööna valminud mõtteraamatud, millesse selle kasutaja saab kirjutada oma häid mõtteid.

Žürii hindas neidude idee kõrval toote nägusust ja teostust ning Swedbanki finantseerimise asjatundjad pakuvad neile auhinnaks nõustamist. Märtsis on aga ees osalemine Šveitsi suurimas linnas Zürichis Euroopa noorte ettevõtjate rahvusvahelisel õpilasfirmade laadal.

Ühisgümnaasiumi direktor Mart Kuuskmann rõõmustas õpilasfirma tunnustamise üle, mis kinnitab, et majandusõpet valides on kool teinud tulevikku vaatava otsuse. Seda tõhusama, et sellekohane koostööleping on alla kirjutatud Tartu ülikooli Pärnu kolledžiga.

“Meie firma nimi Chickaz tähendab energilisi tüdrukuid,” rääkis Mirjam Heide.

Parima idee preemia saanud toodang on otsast lõpuni käsitöö, kaanteks kasutatava paberi vormivad firmaomanikud paberimassist, köidavad, kaunistavad.

Tsemendisegust valmistavad energilised tüdrukud käterätikuhoidjad, südamekujulised läksid Tallinnas sõbrapäeva eel eriti hästi kaubaks. Tootevalikus pakuvad nad ka enda kätetööna valminud seebitopse, millele kasutaja tarvis on lisatud head mõtted.

“Nad peavad hakkama juba vaatama, kes neile appi tuleks, sest nõudlus on läinud nii suureks,” märkis juhendaja, majandusõpetaja Mari Suurväli.

Aasta tagasi saatis kohalik, üleriigiline ja rahvusvaheline edu ühisgümnaasiumi õpilasfirmat E-aine, mille asutajad määrasid teenuse pakkujaina argise toidukauba lisaainete sisaldust.

Tänavusel Junior Achievement Eesti korraldatud 107 õpilasfirmaga laadal oli ühisgümnaasiumist väljas ka õpilasfirma Me Gusta, pakkudes õpetaja Suurväli juhendusel valminud noortepärases kujunduses trükipiltidega T-särke.

Parima reklaami auhinnaga tunnustas žürii Raeküla kooli õpilaste väikefirmat Tegude Kalender, mida juhendab Kristi Suppi. Noorte meistrite valmistatud kalendrisse on kirjutatud soovitused iga päeva kohta ning seda saatis müügiedu jõulude eel kodulinnas korraldatud õpilasfirmade laadal.

Pärnumaad esindasid Pärnu ühisgümnaasiumi ja Raeküla kooli kõrval Ülejõe ja Sindi gümnaasium ning Pärnjõe põhikool. Eesti õpilasfirmadele pakkusid pinget Rootsi ja Norra eakaaslaste loodud ettevõtted.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles